FineStore da startul atmosferei de Paste! Ce bauturi nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa festiva

1/11080
label Diverse autorenew 27 Apr 2021, 00:00
Toti barbatii se pricep la gratare, insa unii se intrec pe sine cand intra in bucatarie. Ai de gand sa iti demonstrezi talentul cu cateva preparate pentru masa de Paste si sa-i inviti pe cei dragi la un festin cu preparate din miel si alte bunatati? Surprinde-i cu un meniu diversificat si asorteaza-l cu bauturile potrivite, pentru ca detaliile sunt cheia succesului atunci cand iti etalezi talentul de chef bucatar.

Retete pentru preparate de Paste gasesti peste tot, indiferent ce vrei sa prepari. Dar stii cum sa "asortezi" delicatesele la care te-ai gandit cu bauturi care sa le completeze si sa le complimenteze?

FineStore, ajutor de bucatar de Paste

Meniul bogat de Paste trebuie sa includa si bauturi alcoolice, iar pe FineStore gasesti o gama variata de produse pentru toate gusturile si buzunarele, de la digestive, la vinuri alese si de la vin spumant si sampanie pana la pachete pentru prepararea celor mai cunoscute cocktailuri.

Carnea de miel este pusa in valoare de un vin rosu, obligatoriu sec. Licorile maturate, dense si puternice se potrivesc perfect cu mielul "de lapte", in timp ce o friptura de miel tanar va fi completata excelent de un vin proaspat, acid, precum un Pinot Noir, sau de un vin spumant rose.

Un vin tanar, fructat, va complimenta "clasica" friptura de miel cu rozmarin si usturoi, langa care poti pune si un vin rosu pentru vanat, care stimuleaza digestia.

Nu esti prieten cu mielul? Ce bauturi "asortezi" la alte tipuri de carne

Daca alegi carne de ied, stii deja ca friptura se gateste la fel ca aceea de miel, la cuptor, dupa ce carnea a fost marinata cu plante aromate si mirodenii puse intr-un amestec de vin alb si ulei. Cel mai bun prieten al iedului pus pe masa de Paste este un vin rosu, sec, corpolent, cu o usoara aciditate, care va face carnea sa alunece mai usor si ii va pune in valoare gustul si aroma specifica.

Alegi sa gatesti alte feluri de carne, mai usoara sau pentru a oferi optiuni celor care nu sunt deloc "prieteni" cu traditionalul miel de Paste? Ecuatia se schimba! Carnea de pasare se potriveste cu un vin alb sec sau demisec, in timp ce carnea de vanat este asociata cel mai des cu un vin rosu corpolent, dens si aparent uleios, care se prelinge pe pahar si pe cerul gurii pentru a completa savoarea preparatelor.

Nu uita de bauturile digestive!

Barul pentru masa de Paste este bine sa includa si bauturi alcoolice tari, cu efect digestiv, pentru toate gusturile. Pe langa traditionala tuica romaneasca, le poti oferi invitatilor whisky sau coniac, iar pentru doamne ar fi bine sa te pregatesti cu un vermut sau un lichior fin, care sa le deschida apetitul si sa le incante simturile.

Comanda online bauturile pentru masa de Paste pe FineStore, iar produsele vor ajunge la tine rapid si in siguranta. In plus, transportul la comenzi mai mari de 199 de lei este gratuit oriunde in tara.

Spor la gatit si Paste fericit!