Explicatii despre cotele de pariuri
1/10991
calendar_month 14 Sep 2017, 00:00
Una dintre primele întrebări care apar atunci când începem să facem referire la lumea jocului are de a face cu modul în care funcționează cotele de pariuri.

Cota nu face decât să estimeze probabilitatea unui rezultat dat. Ulterior, în cazul unui pronostic de succes, pariorul va câștiga datorită pariului de succes. De exemplu, dacă cotele alese sunt de 2,00, înseamnă că respectiva casă de pariuri plătește 2,00 euro pentru fiecare euro pariat. Apoi, dacă pariați 10 euro, profitul brut va crește la 20, iar netul, la 10.

Există o conversație pe care toți pariorii experimentați au purtat-o de multe ori cu familia și prietenii care doresc să facă un pariu punctual la un eveniment sportiv major. Care sunt cotele pentru X? Ce înseamnă acestea? Ce pot câștiga dacă pariez suma X?

Cunoașterea cotei este cea mai mare provocare cu care se confruntă orice parior novice. Ce reprezintă într-adevăr cotele și cum poate fi înțeleasă valoarea câștigurilor pentru anumite pariuri online?

Odată ce ați depășit acest obstacol, puteți compara șansele oferite de diferite case de pariuri online. Cu toate acestea, dacă credeți că pariurile sunt doar despre cote, atunci treceți peste perspectiva generală. Pentru a înțelege cu adevărat cota și pariurile, trebuie să înțelegeți mai întâi probabilitatea.

Pariurile constau în evaluarea prosibilității sau a probabilității ca un eveniment să se producă și casele de pariuri să utilizeze cotele pentru a converti probabilitatea într-o modalitate mai potrivită de a oferi pariuri.

Faptul că există multe formate diferite de cote, cum ar fi zecimale, fracționare, reiese că acestea sunt pur și simplu un mijloc de a oferi pariuri. Casele de pariuri se adresează riscului măsurat prin probabilitate.

Având în vedere modul în care ne confruntăm cu riscul în fiecare zi din viață, este surprinzător cât de puțin este familiarizată o persoană cu probabilitatea de bază.

Este vorba de o scară care pleacă de la 0, unde nu există posibilitatea producerii unui eveniment, la 1, care este un eveniment viitor sigur, cu probabilitatea ca restul eventualelor evenimente să se situeze undeva între aceste puncte ale spectrului probabilității.

O aruncare a monedei este o modalitate foarte bună de a explica modul de calculare a probabilității. Moneda, în funcție de cum va cădea (cap sau pajură), ne va indica adevăratul eveniment, despre care acum știm că are o probabilitate de 1.

Desigur, ca pariori veți doriți să știți probabilitatea (sau posibilitatea) opțiunii pe care ați ales-o, care poate fi capul sau pajura. Pentru a face acest lucru există o ecuație simplă.

rezultate favorabile / toate rezultatele posibileÎn calitate de parior vreți să știți probabilitatea opțiunii alese, rezultatul favorabil, care poate fi costisitor. Prin urmare, pentru a obține valoarea împărțiți cele două rezultate posibile, cap sau pajură. În acest caz probabilitatea este de 0,5.

În general, oamenii se simt mai bine când lucrează cu procentele, astfel că prin multiplicarea probabilității evenimentului dvs. (0,5 pentru cap) cu 100, se poate spune că există o șansă de 50% să iasă cap iar voi să câștigați pariul.

Acum că știți cum să calculați probabilitatea, o puteți converti în cote. Cotele zecimale reprezintă formatul implicit folosit de casele de pariuri. Puteți calcula valoarea cotei zecimale pentru alegerea referitoare la aruncarea monedei cu această ecuație simplă:

1 / probabilitatea rezultatului ales

Așadar, cota zecimală pentru a ieși cap este 1 (certitudine). O împărțiți între probabilitatea apariției acesteia ( care este 0.5), și rezultă o cotă zecimală de 2.0. În acest moment, puteți lua de asemenea cota și puteți calcula probabilitatea implicită cu inversul ecuației folosite pentru a converti probabilitatea într-o cotă:

1 / cotă zecimală = probabilitate

Dacă țineți cont de informațiile oferite și calculați probabilitatea implicită a aruncării monedei, veți observa că probabilitatea totală implicită a rezultatelor ambelor aruncări (a voastră și a unui prieten) este de 100% (0,5 / 1 + 0,5 / 1) x 100, ceea ce nu este surprinzător dat fiind faptul că un anumit eveniment are o probabilitate de 1 (100/100).

Cu toate acestea, atunci când efectuați același calcul pentru cotele reale ale casei de pariuri favorite, veți obține o valoare mai mare de 100%. Ce se întâmplă aici?

Spus simplu, cotele nu reflectă adevărata posibilitate, probabilitate a rezultatelor corespunzătoare. Suma prin care probabilitatea implicită diferă de 100% este avantajul pe care casele de pariuri îl mențin pentru acea piață, măsurând valoarea pe care o oferă.

Aceste informații sunt esențiale pentru un parior aflat în căutare de valoare. Pentru afla însă și mai multe informații despre cote, case de pariuri și pariuri intrați pe bliletu-zilei.com sau 10pariuri.ro.

Pe aceste site-uri, experții în pariuri vă oferă ponturi pariuri, pronosticuri fotbal etc. De asemenea, aici veți afla și informații despre diverse cazinouri online unde puteți juca păcănele online. Succes!