Esti un tata bun? - Ce calitati trebuie sa ai ca parinte pentru a avea o relatie buna cu copilul tau?
1/11001
calendar_month 17 Ian 2018, 00:00
A fi un tată bun nu este tocmai un lucru ușor, este o adevărată provocare. Doar cine nu are copii poate crede că acest lucru nu este dificil. Un bărbat trebuie să învețe să fie tată pe parcurs, la el relația cu copilul nu este atât de strânsă ca la mamă, la ea este dezvoltată și pe parcursul sarcinii. Pe portalul Familist - https://familist.ro/ sunt diferite articole despre ceea ce înseamnă paternitate, maternitate, sarcină, creșterea bebelușilor, a copiilor și adolescenților.

Un tată bun trebuie să aibă o serie de calități pe care le-au enumerat psihologii ca fiind esențiale și normale pentru un părinte care își iubește într-adevăr copilul.

Un tată trebuie să fie un om responsabil, să asigure un trai decent copilului său, să aibă grijă ca acestuia să nu-i lipsească nimic mai ales în ceea ce privește locuința și hrana. De asemenea ca tată are datoria de a-l proteja de factorii externi agresivi și influențele negative și de a-i călăuzi pași pe un drum corect, așa cum este și normal pentru a fi fericit. Un copil care este ghidat să ia decizii bune încă de la vârstă fragedă se va forma într-un mod sănătos, astfel încât atunci când va deveni matur va reuși să-și îndeplinească scopurile și visele pe care le va avea.

Un tată trebuie să fie devotat copilului său. Un astfel de părinte care va interacționa cât mai bine cu micuțul său va avea o contribuție importantă în dezvoltarea sa pozitivă pe măsură ce crește. Experții spun despre copiii care au ambii părinți devotați ca sunt mai inteligenți.

Un tată trebuie să își prețuiască copilul, să îl laude frecvent, să nu folosească niciodată un limbaj urât față de el și cu atât mai puțin în prezența altor persoane din casă. Nu trebuie să-l critice, nu trebuie să-l umilească și nici să-l bată pentru că astfel îi strică personalitatea, îi dezvoltă timiditatea și neîncrederea în sine. El trebuie să fie crescut cu multă atenție și dragoste, într-o atmosferă prietenoasă astfel încât să aibă un sentiment de siguranță și mulțumire sufletească. Siguranța pe care i-o transmite părintele îl va face să aibă mai multă încredere în el. Un copil care va fi criticat va învăța să se comporte și el în acest fel, în schimb un copil care va fi lăudat va avea aceleași trăsături de caracter ca tatăl său, va lăuda și el pe alții la fel cum a fost învățat. Pentru a fi un om demn și integru copilul trebuie să vadă astfel de calități și la tată său, iar dacă i se va vorbi cu sinceritate va învăța și el să spună adevărul în viață.Pentru a-i dezvolta imaginația și creativitatea tatăl trebuie să-și facă timp pentru a se juca cu el și pentru a-i citi din cărțile potrivite vârstei acestuia. Cu ajutorul lecturii copilul poate fi educat mai ușor și mai frumos. În cadrul unei educații corecte nu este loc de lucruri urâte și vicii. Copilul trebuie ajutat de tatăl său să evolueze frumos, să respecte oamenii din jur și să aibă o atitudine corectă față de aceștia.

Un tată trebuie să-și crească copilul cu dragoste pentru că astfel acesta va deveni la fel ca mentorul său, un om care va ști să iubească și să dăruiască la rândul său. Dragostea este un sentiment care contează foarte mult, care face minuni în orice tip de relație.Un tată bun va face orice sacrificiu pentru copilul său, îi va găti, îl va hrăni, îl va face să râdă, îl va asculta cu răbdare, își va păstra calmul chiar și în situații de stres, se va gândi la viitorul acestuia și își va asuma orice responsabilitate pe tot parcursul vieții lui.