Berea este o parte semnificanta a culturii australiene si un mod de viata. A fost o perioada cand berea era doar bere. Astazi, sunt multiple variante din aceasta bautura, de unde poti sa alegi: clasica, light, saraca in carbohidrati.
De ce este considerata berea o bautura sigura
Conform Dr. Frank Vriesekoop, un microbiolog de la Universitatea din Ballarat, berea exista de secole. O perioada a fost considerata mai sanatoasa decat apa din orase, pentru ca procesele de producere ale berii elimina majoritatea bacteriilor care pot cauza boli.
Ce nutrienti se gasesc in bere
Acelasi medic Vriesekoop ne informeaza ca in bere se gaseste magneziu, zinc si alte minerale benefice. De asemenea, mia contine si vitamine, unele dintre ele derivand din grau, in special tipurile de vitamina B.
Meiul continut de bere are o cantitate mare de polifenoli (antioxidanti). Aparent, berea contine de patru sau de cinci ori mai multi polifenoli decat vinul alb si aproape jumatate din antioxidantii continuti de vinul rosu. Totusi, antioxidantii din vinul rosu sunt molecule mari si sunt mai putin probabili de a fi absorbiti de catre corp decat cele mici din bere. Doua pahare de bere contin 10% din doza zilnica recomandata de antioxidanti.
Cati carbohidrati contine berea clasica
In mod normal, berea clasica contine acelasi numar de carbohidrati ca si 2 felii de paine sau o placinta, ori 30 g de branza. Berea nu cauzeaza in niciun caz castigul in greutate mai mult decat alte bauturi alcoolice, precum vinul.
Mai mult de doua beri pe zi pot cauza neplaceri de sanatate, dar consumata in limite normale va duce la mai multe minerale si vitamine.