Efecte benefice ale fructelor de vara

6/6695
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Pepenii, caisele si prunele sunt doar cateva dintre fructele care nu ar trebui sa lipseasca vara din alimentatia ta. Acestea te hidrateaza, te racoresc, iar in plus iti ofera nenumarate vitamine si minerale de care organismul tau are nevoie in sezonul cald.

Pepene verde

Pepenele verde este un fruct revigorant, bogat in fibre si vitamina C. Acesta este foarte hidratant si este recomandat in procesul de curatare a rihichilor. Mai mult decat atat, curele cu pepene verde sunt recomandate in cazul in care iti doresti o detoxifiere puternica a organismului. Pepenele verde contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, atat in cazul afectiunilor hepatice cronice, cat si in cazul intoxicatiilor alimentare sau cu medicamente.

Pepenele verde contine glucide, fibre, potasiu, magneziu, fosfor, calciu si caroten.

Pepene galben

Pepenele galben este benefic datorita continutului ridicat de beta-caroten, un antioxidant care te protejeaza impotriva radicalilor liberi.

Acesta contine vitaminele A (100 grame de pepene galben contine cantitatea zilnica necesara de vitamina A), B6 si C. In plus, este o sursa bogata de potasiu, calciu, sodiu, fier, fosfor si magneziu.

Caise

Caisele contin substante active necesare organismului nostru . Mai exact, acestea sunt bogate in betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B, sodiu, fier, magneziu si antioxidanti.

Datorita continutului ridicat de beta-caroten, caisele imbunatatesc vederea si impiedica aparitia cataractei.

Mai mult decat atat, caisele au un continut ridicat de antioxidanti, ajuta in combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi. In felul acesta antioxidantii protejeaza celulele organismului, ferindu-le de cancer.

Caisele stimuleaza, de asemenea, regenerarea ficatului si functiile celulelor hepatice, ajutand la detoxifierea naturala a organului. Caisele iti sunt recomandate daca suferi de afectiuni hepatice precum steatoza hepatica sau ficat gras, hepatite toxice sau virale, oboseala etc.

Autor: Corina Petrea