Drob de miel

6/6989
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Ficatul, plamanii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg, 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml ulei, 100 ml smantana (optional), 3-4 oua, sare, piper, enibahar, marar, patrunjel, tarhon.
Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de ulei, apoi se adauga plamanii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu varf de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa.
Cand s-au racit, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantana (sau nu), ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii foarte subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.