Descoperiti verdeturile, folositi-le din plin!

7/7012
label Diverse autorenew 24 Oct 2025, 11:59
Natura ne a daruit minunatele verdeturi care sunt folosite de mii si mii de ani.
Fiecare popor are preferintele sale, obiceiurile si traditiile pentru folosirea lor.
Traim in secolul vitezei si ne ramane foarte putin timp sa gatim alimente gustoase cu ajutorul numeroaselor verdeturi si al condimentelor. Imaginatia e limitata, din pacate, la sare si piper.
Eu va invit sa descoperiti cateva dintre ele:

Cimbrisorul este ideal pentru a asezona carnea. El poate fi asociat cu orice fel de legume, in special cu morcovul. Atentie la cantitatea pe care o folositi, aroma lui e puternica.

Maghiranul este de asemenea potrivit pentru carne. Adaugat napilor si verzei, el faciliteaza digestia. Este delicios in supe si in sosuri.

Cimbrul este gustos, in special, in preparatele cu pui si in tocaturi. Folosirea lui este foarte variata. Savoarea lui picanta se aproprie de cea a cimbrisorului.

Rozmarinul are frunzele foarte parfumate si deci un gust puternic. Este indicat pentru miel, pentru carnea inabusita, pentru vanat si pentru peste.

Menta are un gust rafinat si un parfum caracteristic. Salatelor le confera un gust unic. Se adauga si la cartofi, la sosuri, la mazare si la carne (berbec). Infuzia este delicioasa, daca nu divina.

Ghimbirul este un condiment. Are un gust particular, care ne este familiar mai ales din produsele de patiserie. Incercati l si cu carne sau cu mere. Veti fi incantati.

Sofranul este cel mai scump condiment. Este dulce, usor picant, fiind ideal pentru peste si supe.

Busuiocul, vecin al cimbrisorului, aromatizeaza carnea, legumele si sosurile. Frunzele, proaspete sau uscate, dau un gust bun salatei verzi, rosiilor si ciupercilor.

Tarhonul e foarte cautat pentru frunzele lui care se utilizeaza proaspete in salate de cruditati. Totodata, este foarte bun cu carne de pasare, cu peste, cu oua si cu orice alt fel de carne.

Aceste verdeturi se adauga pentru aroma, dupa gustul fiecaruia, la sosuri, la supe, la carne, la peste si la vanat.

Adaugandu le in preparatele culinare preferate, veti spune adio alimentelor fade.