Descoperiti gatitul in folie
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Foarte putini oameni gatesc in acest mod. Orice fel de carne, de peste, de crustacee, de legume sau de fructe pot fi preparate astfel.
Tehnica acestui procedeu este simpla. Asezati alimentul pe care doriti sa-l gatiti intr o folie de aluminiu, cu putin unt sau ulei si condimente, apoi impachetati-l ermetic. Acum e gata sa-l puneti in cuptor.
Avantajele sunt:
1. Prepararea rapida, deci utila pentru cei care lucreaza sau carora nu le place sa consacre mult timp gatitului.
2. Gustul unic, exceptional datorita aromelor.
3. Calorii putine. De altfel, nici nu e obligatoriu sa adaugati unt sau ulei, alimentele contin apa care le impiedica sa se lipeasca de folie.
Acest procedeu va va releva surprize placute si il veti adopta pentru totdeauna.
Iata trei retete pe care le puteti prepara oricand cu succes:
Fasole verde cu usturoi
Pentru o persoana
115 g fasole verde
1 catel de usturoi, taiat in feliute subtiri
piper, sare
Fierbeti fasolea in apa putin sarata. Cand e aproape gata, scurgeti-o si puneti-o pe o folie de aluminiu. Adaugati sare, piper si usturoi si inveliti o ermetic. Lasati o in cuptor la 150C timp de 15 minute.
Pui in folie de aluminiu
Pentru o persoana
145 g piept de pui
1 praf de cimbru
1 hasma taiata fin
sare, piper
Inlaturati pielita si puneti pieptul in folie. Adaugati cimbrul, hasma, piperul, sarea. La cuptor va sta 30 de minute la temperatura de 200C.
Limba de mare cu legume `a la julienne`
Pentru o persoana
1 morcov taiat bucati subtiri
1 telina taiata marunt
15 ml (1 lingura de supa) de ceapa taiata fin
170 g limba de mare
1 praf de rozmarin
piper
Fierbeti morcovul si telina in apa putin sarata. Luati oala de pe foc cand legumele sunt inca tari si scurgeti-le bine de apa. Puneti limba de mare in folia de aluminiu. Adaugati ceapa, legumele fierte si rozmarinul. Pudrati cu piper. Impachetati ermetic si puneti la cuptor la 175C, timp de 20 de minute.
Acest articol nu poate fi preluat decat cu acordul Active Soft
Noutati