Cum te relaxezi la drum lung. 5 lucruri pe care sa le faci atunci cand calatoresti cu trenul sau cu masina
1/13582
calendar_month 11 Iun 2024, 11:25


Vacanța sau concediul nu înseamnă doar zile de relaxare sau pline de activități interactive în care mergi să descoperi lucruri și oameni noi. Desigur, ca să ajungi să te bucuri de concediul propriu-zis, trebuie să treci cu brio de drumul până la destinație. Și dacă urmează să călătorești pe distanțe lungi cu mașina sau cu trenul, cel mai probabil ai ajuns în punctul în care îți faci lista cu activitățile care să te distragă până la destinație.

Iată cinci lucruri pe care le poți face pentru a te relaxa în timpul călătoriei sau pentru a profita la maximum de timpul pe care îl ai la dispoziție:

Încearcă jocuri distractive pe telefon

Nu este tocmai o recomandare inedită, dar îți garantăm că va face timpul să treacă mult mai rapid. În plus, acum ai posibilitatea să experimentezi în liniște jocuri pe care, în alte condiții, nu ai avea timp să le încerci. Spre exemplu, știai că poți să ai pe telefon chiar și jocuri de noroc, ca la cazinou? Chiar și jocul Shining Crown este disponibil și îl poți juca gratuit, în variantă demo, sau cu depunere dacă ești deja familiarizat cu tot ceea ce presupune un cazinou propriu-zis. Desigur, nu uita scopul principal: distrează-te și bucură-te de timpul liber în care te poți relaxa în voie.

Ascultă muzică sau podcasturi

Cât timp a trecut de când ai ascultat playlisturile preferate? Acum ai posibilitatea să o faci, fără grija că trebuie să ajungi la birou sau că vei fi întrerupt de un nou e-mail. Dacă vrei o activitate în care îmbini utilul cu plăcutul, descarcă podcasturi interesante pentru a-ți umple timpul liber.

Citește o carte sau ascultă un audiobook

Dacă mergi cu trenul sau cu mașina, poți să încerci să citești o carte. Recomandarea noastră este să citești dintr-o carte tradițională atunci când călătorești cu trenul și să încerci un audiobook dacă drumul este parcurs cu mașina. În acest fel te vei bucura de o experiență relaxantă, lipsită de orice urmă de disconfort.

Practică exerciții de respirație și de relaxare

Când simți că timpul stă în loc și nu mai ai răbdare, exercițiile de respirație și de relaxare pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății asociate călătoriilor lungi. Încearcă tehnici simple de respirație profundă sau meditație pentru a-ți calma mintea și a-ți relaxa corpul în timpul călătoriei.

Planifică opțiuni de divertisment alături de cei cu care călătoreștiȘansele sunt să călătorești alături de alți oameni. Pot fi prieteni, familie sau persoane pe care le-ai cunoscut recent. Înainte să pleci la drum, fii sigur că ai planuri de divertisment și relaxare pentru momentele în care nu ai acces la internet sau semnal la telefon. Poți lua cu tine un joc de cărți, un joc de societate sau poți să inițiezi un joc interactiv și creativ la care să participe toți cei prezenți.

Drumul până la destinație poate fi lung, însă tu alegi cum anume îți vei petrece timpul liber. Încearcă să combini cât mai multe activități pentru a combate stările stresante sau de plictiseală și profită de momentele de liniște pentru a face lucruri de care în alte condiții nu te poți bucura pe deplin.

Photo: Unsplash