askmen.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cum scapi de emotiile calatoriei cu avionul. 5 metode testate, care chiar functioneaza

Cum scapi de emotiile calatoriei cu avionul. 5 metode testate, care chiar functioneaza

calendar_month 17 Ian 2022, 00:00
Zborul cu avionul este unul din cele mai sigure forme de transport, dar cu toate acestea, unii dintre noi ne confruntăm cu emoții puternice înaintea unui zbor, sau chiar în timpul zborului, cu senzații de anxietate și rău de avion. De aceea, înainte de a pleca într-o călătorie cu avionul este foarte important să te pregătești și să te înarmezi cu tot arsenalul de metode care să preîntâmpine și să anihileze senzațiile de disconfort din timpul zborului. Am pregătit pentru tine câteva metode eficiente de calmare a emoțiilor, ce îți pregătesc corpul și psihicul pentru următorul zbor:

1. Plante medicinale

Suplimentele alimentare pe bază de plante sunt poate cele mai la îndemână proceduri pentru a scăpa de emoțiile provocate de zborul ce urmează. Poți apela la metoda de aici, ce este pe bază de ulei CBD sau la plante, precum valeriana, hameiul, verbina, păducelul, griffonia, pasiflora. Dacă vrei să iei valeriană, consum-o în cantități mici, altminteri aceasta poate induce stări de somnolență. Pasiflora și griffonia sunt plante care acționează asupra sistemului nervos, iar păducelul elimină durerile de cap. Încearcă și alte plante care funcționează pentru tine și vei avea un zbor cu adevărat liniștit.

2. Tehnica de respirație

Se știe că respirația și controlul ei au un efect pozitiv asupra emoțiilor. Încearcă să-ți acorzi 10 minute de relaxare înainte de a pleca spre aeroport, în ciuda agitației cu care orice călătorie vine. Așează-te confortabil pe un scaun, închide ochii și urmărește-ți respirația. Focalizează-ți și centralizează-ți gândurile asupra gestului natural al respirației. Vei vedea că treptat toată avalanșa de emoții anxioase cu care te confrunți se disipă încet. Exercițiile de respirație sunt o tehnică extrem de eficientă pentru răul sau frica de zbor.

3. Tehnici de relaxare

O altă metodă care dă roade în eliminarea emoțiilor provocate de o călătorie cu avionul este tehnica de relaxare totală a corpului. Înainte de zbor, dacă știi că te vei confrunta cu astfel de stări, alocă 30 de minute pentru a realiza această tehnică de relaxare. Așează-te pe podea, pe o pătură moale sau un izolir, închide ochii și ia treptat fiecare parte a corpului, de la vârful picioarelor, până în creștetul capului, și relaxeaz-o. Poți face acest lucru metodic, pur și simplu focalizându-ți atenția mental asupra zonei. Vei constata că după ce ai reușit să te relaxezi total, vei deveni indestructibil în fața oricărei emoții.

4. Comunicare continuă cu însoțitoarele de zbor

Ieșind din această zonă a relaxării, un alt mecanism bun de a elimina emoțiile din timpul unui zbor este să ai mereu un contact vizual și verbal cu însoțitoarele sau însoțitorii de zbor. Sunt persoane antrenate pentru toate situațiile neprevăzute care pot apărea pe timpul unui zbor și cele mai experimentate în a-ți acorda ajutor dacă vei avea nevoie. Dar până să ajungi acolo, asigură-te că vorbești cu ei încă de la începutul călătoriei și le transmiți că te confrunți cu emoții legate de zbor. Vor veni, cu siguranță, la tine, pe parcursul zborului, să te verifice și vor avea grijă să ai parte de tot confortul unui zbor lipsit de impedimente.5. Mentalizarea și gândirea pozitivă

Oamenii de știință au demonstrat că mintea noastră este orientată să gândească în primul rând negativ. De aceea, pentru a aduce binele în mintea și corpul tău trebuie să muncești. Iar la nivel mental, această muncă implică infuzarea acesteia cu gânduri pozitive, emise în mod constant printr-un efort conștient. Stabilește propoziții afirmative cu o încărcătură emoțională pozitivă, precum „Sunt perfect sănătos”, Voi avea un zbor liniștit”, Sunt perfect conștient de emoțiile mele”, Sunt armonios”, Sunt fericit” și multe altele. În felul acesta, vei reuși să învingi impulsurile nesănătoase de a bombarda mintea cu gânduri negative, cauzatoare de emoții negative.

După cum spune și acest articol, aviofobia, frica de zbor, este destul de rar întâlnită, ea regăsindu-se la doar 2.5 procente din populație. Cu toate acestea, anxietatea provocată de un zbor cu avionul este mult mai comună. De aceea, este bine să fii pregătit cu tot ce ai nevoie pentru a nu da curs acestor emoții și de a aplica toate metodele pentru a avea un zbor plăcut.

Sursa foto: pixabay.com

 

Cauta in site