Cum sa-ti ingrijesti parul in 2022: solutii la indemana pentru problemele capilare
calendar_month 14 Sep 2022, 00:00
În zilele noastre, un păr strălucitor și plin de sănătate nu mai are de ce să fie doar un vis. Soluțiile pentru îngrijirea părului și scalpului sunt la îndemâna oricui, fiind necesară doar o bună informare și puțină răbdare pentru ca rezultatele să fie vizibile. Află în continuare cum ai grijă de părul tău în 2022, în funcție de problemele cu care te confrunți.
Cum combați căderea părului
Ai observat în ultimul timp tot mai multe fire căzute pe prosop, pernă sau peria de păr? E bine să știi că, în mod normal, o persoană pierde zilnic între 70 și 100 de fire de păr, fără ca acest lucru să ducă la alopecie. Dacă totuși cantitatea de păr care îți cade este mult mai mare, poți lua măsuri pentru a rezolva problema chiar la tine acasă.
În primul rând, încearcă să îți schimbi stilul de viață și să adopți o rutină mai sănătoasă. Se poate ca părul care cade să fie un semnal de alarmă din partea organismului. Odihnește-te cel puțin opt ore pe noapte, hidratează-te corespunzător, consumă alimente bogate în vitamine și minerale și nu omite activitatea fizică. Adaugă și activități relaxante, precum plimbările, cititul, yoga sau practicarea unui hobby. Ultimii ani au fost agitați, iar stresul poate fi un factor care duce inclusiv la căderea părului. Apelează și la un tratament pentru căderea părului precum Revalid fiole, având grijă să alegi produse de calitate, cu rezultate dovedite. De exemplu, poți încerca Revalid Stimulating Shampoo, care conține Redensyl, un ingredient inovator, cu acțiune dovedită în revigorarea celulelor din foliculul de păr. Poți adăuga în rutina de îngrijire și Revalid Regrowth Serum, un produs pe care e indicat să îl utilizezi zilnic, pentru a completa acțiunea șamponului.
Încearcă să renunți la produsele agresive, precum fixativul sau vopseaua de păr - nu trebuie să o faci definitiv, ci măcar până observi că părul începe să se regenereze. Evită plăcile de păr și uscătorul, sau folosește o treaptă de căldură medie, iar când vine vorba de pieptănat, fă-o cu grijă. Dacă după toate metodele de mai sus căderea părului persistă, adresează-te medicului, pentru a vedea dacă nu cumva cauza este hormonală.
Cum îngrijești părul subțiat sau îmbătrânit
Odată cu înaintarea în vârstă, dar și din cauza altor factori externi, precum unele produse cosmetice sau temperaturile extreme, părul se poate subția. Dacă îți dorești un păr puternic și plin de volum, ai la îndemână câteva soluții eficiente: în primul rând folosește produsele de îngrijire potrivite, cum ar fi Revalid Anti Aging Shampoo sau serumul din aceeași gamă. Acestea te vor ajuta să crești densitatea părului, mai ales dacă le utilizezi pe termen lung.
În al doilea rând, include în dietă alimente care să contribuie la sănătatea firului de păr: avocado, somon, ton, citrice, spanac, salată, migdale, nuci și în general cât mai multe legume și fructe. Bea zilnic 2 litri de apă și ceaiuri, odihnește-te suficient și fă-ți timp să te relaxezi.
Spală-te pe cap cu apă caldă, dar nu fierbinte, și evită să folosești produse cosmetice care conțin ingrediente agresive. Vopsește-te cu produse naturale, cum ar fi vopselele pe bază de henna. Dacă îți place să îți prepari măști de păr, le poți încerca pe cele cu aloe vera și rozmarin. Ceaiul de urzică poate fi și el folosit în mod ocazional pentru regenerarea părului.
Cum îngrijești părul și scalpul uscat, cu mătreață
Dacă ai părul uscat, iar în plus observi și apariția mătreții, cel mai probabil scalpul tău nu primește cantitatea de sebum necesară. Cauzele pot fi multiple, de exemplu se poate să te speli prea des și să folosești un șampon prea agresiv cu pielea capului. Totodată, de vină pot fi supraexpunerea la soare, spălarea cu apă fierbinte sau folosirea uscătorului de păr la o temperatură foarte crescută. Atâta timp cât problemele nu sunt de natură hormonală sau dermatologică, poți să refaci echilibrul scalpului printr-o rutină corectă de îngrijire, din care să elimini factorii de mai sus.
În ceea ce privește mătreața uscată, un șampon blând și hidratant antimătreață te poate scăpa rapid de problemă. În cazul în care mătreața nu dispare nici când folosești produsele de îngrijire potrivite și rutina adecvată, adresează-te unui medic dermatolog, pentru a exclude ipoteza unei afecțiuni.
Când observi că părul tău este uscat și lipsit de vitalitate, este necesar să iei în calcul și schimbarea obiceiurilor alimentare: bea suficientă apă și asigură-te că dieta ta conține suficiente alimente bogate în vitamine și minerale.
Cum rezolvi problema vârfurilor despicate
Firul de păr degradat este ușor de observat, în special dacă ai părul lung. De cele mai multe ori, factorii care stau în spatele degradării părului sunt simplu de identificat: o rutină de îngrijire necorespunzătoare, expunere la căldură intensă sau frig, dar și la substanțe agresive, care distrug învelișul firului de păr. Nu-ți face griji, pentru că ai la dispoziție soluții prin care îți vei recăpăta frumusețea și sănătatea părului.
În primul rând, tunde-ți vârfurile în mod regulat. Te vei asigura astfel că firul nu se degradează pe toată lungimea sa. Renunță la a-ți șterge părul cu prosoape aspre, nu îl șterge sau peria agresiv și evită plăcile și uscătorul, cel puțin pentru o perioadă. Dacă te vopsești, încearcă o culoare care nu presupune decolorare. Renunță la permanent și la îndreptarea chimică, lasă deoparte elasticele de păr de cauciuc și agrafele metalice și optează în schimb pentru un styling lejer. Alege produse de îngrijire care refac structura părului și completează șamponul cu măști de păr, serumuri și balsam.
Cum îngrijești scalpul gras, cu mâncărimi și mătreață
Scalpul și părul gras sunt problematice din două cauze: te împiedică să te simți bine în pielea ta și îți produc senzații neplăcute, cum ar fi mâncărimile la nivelul pielii capului. De cele mai multe ori, problemele vin de la o ciupercă numită Malassezia, care e prezentă în mod natural la nivelul scalpului. Atunci când aceasta este produsă în mod excesiv, scalpul tău începe să producă mai mult sebum, iar simptomele nu întârzie să apară: mâncărimi, mătreață grasă, păr care se îngrașă. Dacă vrei să scapi de aceste neplăceri, începe prin a găsi soluțiile potrivite de îngrijire, care să includă un șampon antimătreață, cu ingrediente care să refacă echilibrul de hidratare a părului și să prevină formarea scuamelor.
Șamponează-te cu atenție, masând ușor scalpul, și clătește bine părul. Nu e necesar să te speli zilnic, pentru că spălatul în exces poate duce la îngrășarea părului. Folosește apă călduță, nu fierbinte. Evită să te piepteni prea des și nu atinge foarte des părul. În cazul în care problemele persistă, mai ales pe parte de mâncărimi și mătreață, adresează-te medicului dermatolog.
Așa cum observi, indiferent de problemele capilare cu care te confrunți, ai la dispoziție soluții utile, cu ajutorul cărora poți să redai frumusețea și sănătatea părului. Asociază produsele potrivite cu o rutină corespunzătoare, iar rezultatul se va vedea zi de zi, atunci când te uiți în oglindă.
Noutati