Cum poti trata simptomele gripei si racelii?

1/11140
label Diverse autorenew 12 Ian 2022, 00:00
Din cauza temperaturilor din ce în ce mai reci, petrecem tot mai mult timp în interior. Dar, acest lucru poate facilita și transmiterea de virusuri. Iată însă câteva sfaturi de care să ții cont care te vor pune repede pe picioare.

Bea apă în mod regulat. Dacă vei bea apă în mod regulat, vei avea gâtul umed, un lucru care poate calma durerile de gât și tusea.

La nevoie, folosește medicamente fără rețetă precum Aspirin Cardio care pot atenua diferitele simptome ale răcelii și gripei sau neplăcerile legate de acestea.

Poți folosi un produs sau mai multe dacă ai mai multe simptome incomodante. Citește foarte bine toate ingredientele și asigură-te de faptul că nu iei deja unele medicamente care conțin deja aceste ingrediente. Prudența este de miză deci la fel ca și atunci când iei și Movial Plus.

Mănâncă pentru a fi sătul și pentru a calma unele simptome. Atunci când corpul se luptă cu un virus, este posibil să nu îți mai fie atât de foame. Este important însă să continui să te alimentezi așa cum trebuie pentru a da corpului energia de care are nevoie.

Dacă te doare gâtul consumă alimente mai moi și mai lichide, reci sau calde care pot ajuta gâtul care te doare.

Dacă tușești, cel mai bine ar fi să iei puțină miere înainte de culcare pentru a atenua temporar tusea și pentru a te ajuta să dormi. Notă- nu da niciodată miere copilului sub un an. Alege însă lapte praf fără lactoză, o alegere mult mai bună.

Odihnește-te cât mai mult. Atunci când simți că gripa sau răceala își face apariția, corpul are nevoie de energie pentru a combate virușii. Nu ezita și cere ajutorul celor din jur dacă ai nevoie.

Redu angajamentele sociale. Dacă ai gripă, stai acasă! Răceala obișnuită este de obicei mai ușoară decât gripa și, probabil, vei putea continua să-ți faci treaba. Pe de altă parte, ar fi de preferat să reduceți oricum angajamentele pentru a nu răspândi infecția celor din jur.

Ai răbdare, exceptând câteva situații. Trebuie să ai răbdare și să dai timp corpului tău să lupte împotriva infecției. Fii conștient de faptul că tusea tinde să persiste câteva săptămâni după ce celelalte simptome dispar. Poate fi deranjant, dar va dispărea în timp. Nu are rost să mergi la medic pentru a cere antibiotice - nu funcționează împotriva virușilor care provoacă răceli sau gripă.

Cu toate acestea, în următoarele situații, consultă medicul sau farmacistul:

- ai o boală care crește riscul de complicații (de exemplu, boli pulmonare sau cardiace, sistemul imunitar slăbit de boală sau anumite medicamente).

- febră care crește zi de zi sau durează mai mult de 3 zile.

- durere care crește sau persistă atunci când respiri.

- simptome care se agravează sau nu prezintă semne de ameliorare după 7 zile.