Cum amenajam zona de dining din casa noastra atunci cand avem putin spatiu la dispozitie?
1/11097
calendar_month 26 Iul 2021, 00:00
Cultura chineză ne-a învățat un aspect important: chiar dacă avem un spațiu mic la dispoziție putem, cu puțină creativitate, să îl transformăm în tot ceea ce ne-am dorit. Chiar și fără mobilă smart, ne putem crea o zonă de dining pe o suprafață mică, conform specialiștilor.

Specialiștii în design interior vorbesc despre 4 indici pe care îi puteți lua în calcul dacă doriți să creați o zonă de dining atunci când aveți puțin spațiu pe care să îl valorificați.

1. Delimitare spațiu

De cele mai multe ori, zona de dining se află în vecinătate cu sufrageria și bucătăria, mai concret este un spațiu din sufragerie. Pentru a crea această zonă de dining trebuie să vorbim despre delimitare – un obiect, un perete, un stâlp care să arate clar unde începe și unde se termină zona de sufragerie, respectiv zona de dining.

Printre obiectele pe care le puteți avea ca delimitator se numără:

-  Lustră: o lustră care se află la minimum 1.5 m deasupra mesei devine un bun obiect de delimitare a spațiului – practic anunță privirea că aici întâlnește o altă zonă care are un alt scop.

-  Covor: un covor rotund care stă sub setul de masă cu scaune pentru dining definește clar zona de dining.

De asemenea, zona se poate delimita printr-o mică arcadă, puteți să creați un perete fals cu deschidere liberă tip arcadă prin care zonele comunică. În acest fel o să aveți o delimitare clară.

Puteți să apelați la un tapet colorat care vă poate delimita clar peretele principal al acestei zone, creând un contrast frumos.

Tot pentru delimitare, vă puteți juca cu stilul. Puteți să alegeți o sufragerie industrială și o zonă de dining rustică, în acest fel tăiați la nivel vizual cele două zone.

Dacă nu doriți să cheltuiți o avere, puteți să delimitați zona de dining cu plante înalte de apartament tip pomișor și creați astfel un perete din plante și în același timp incorporați natura în designul dvs.

2. Creativitate

Deoarece vorbim despre o suprafață mică, creativitatea este mereu cheia succesului. Vă recomandăm sa integrati o masa extensibila, fie cu scaune, tamburele, băncuțe, colțar pentru a crea mai multe spații disponibile.

Spre exemplu, la un set de masă extensibilă (maximum 6 pers.) cu 4 scaune puteți să adăugați pe-o parte a mesei o mică băncuță pentru a crea stil și mai multe locuri disponibile.

Dacă nu vreți să achizitionati un set de masa cu scaune pentru că vă ocupă prea mult loc, mizați pe o masă extensibilă, două scaune din lemn, o băncuță și două tamburele deoarece pot să fie integrate în sufragerie și folosite în zona de dining doar atunci când este necesar.



3. Mobilă aerisită

Deoarece vorbim despre spații mici, nu este cazul să supra-aglomerați cu mobilă masivă care este preferată de spații mari. Mizați pe scaune din fier sau lemn subțire, ori scaune pliabile, mese cu blat subțire. Ideea este ca setul de masă cu scaune să nu ocupe mult spațiu și să nu pară o zonă aglomerată.

4. Zonă smart

În zona de dining puteți să creați suporturi de perete pentru vase, astfel încât să puteți aduce toate preparatele în același timp, fără să mai fiți nevoit să vă ridicați mereu de la masă pentru a lua fiecare preparat în parte de la bucătărie. Dacă nu doriți suport pentru perete, puteți să optați pentru o masă cărucior minimalistă ce poate să fie folosită în restul zilei ca obiect de mobilier pentru sufragerie.

5. Confort

Orice zonă din casă trebuie să mizeze pe confort pentru a putea găsi liniște. Chiar dacă vorbim despre o zonă de dining în care doar servim masa, aceasta trebuie să fie extrem de confortabilă pentru oaspeții noștri. Pentru a putea aduce confortul în această zonă mizați pe accesorii. Spre exemplu, puneți pernițe pe scaune, tapițați canapeaua, alegeți tamburele pufoase.