Cotlete de miel cu fasole verde

6/6913
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00

Cotletele de miel sunt delicioase. Cel putin pentru cei carora le place mielul, pentru ca sunt foarte multi care refuza sa manance carne de miel, oaie sau berbec. Insa, cine stie cat de gustoase sunt aceste cotlete de miel, sigur incearca sa gaseasca mai multe moduri pentru a le gati.

Iata cum gatim cotlete de miel cu fasole verde. Timpul necesar este in jurul a 45 de minute.

Ingrediente necesare:
- 250 grame de fasole verde
- 4 cotlete de miel (circa 80 gr / buc)
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri unt
- cimbru
- chimen uscat
- 1/8 supa de carne fierbinte
- sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar fasolea se rupe in bucati de marime potrivita. Se ia o oala si se pune la incins. Se pune unt, cat sa acopere fundul recipientului cand se topeste, si timp ce circa doua minute calim ceapa, usturoiul (doar un catel) si si fasolea. Apoi se adauga cimbrul si supa de carne. Se adauga piper si sare dupa gust si se lasa la fiert, sub capac, circa 20-25 de minute.

Se iau cotletele, se ung cu alt doilea catel de usuroi pe care il zdrobim, apoi presaram peste sare si chimen. Prajim bine cotletele, in unt, alocand pentru fiecare parte circa 2-3 minute. Apoi mai aruncam un praf de sare si asezam carnea in oala cu fasole. Lasam cateva minute carnea in oala cu fasole, iar apoi servim fierbinte.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro