Costuri scazute la intretinere, avantaj in negocieri si valoare ridicata pe piata

1/10983
label Diverse autorenew 24 Mai 2017, 00:00
Orice contract de vânzare, cumpărare sau închiriere devine nul în lipsa unui certificat energetic. De asemenea, renovările majore sau folosirea programului Prima Casă sunt acțiuni, de asemenea, supuse deținerii unui astfel de certificat, în lipsa acestuia, contractul putând fi atacat în instanță.

Eliberat de către un auditor atestat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un certificat energetic este valabil 10 ani și împarte locuințele sau clădirile între clase energetice de la A la G precum se întâmplă la electrocasnice.

Termenul de căutare ,,pret certificat energetic”, ne relevă faptul că acesta este o investiție minimă în raport cu avantajele pe termen lung.

Top 3 avantaje ale deținerii unui certificat energetic

 - Un certificat energetic indică valoarea consumurilor estimative pentru încălzire, răcire, apă caldă menajeră, climatizare, ventilație, dar și iluminat, iar dacă sunt urmate recomandările prevăzute, valorile facturilor la consumatori vor scădea considerabil cu până la 20%.

-  Valabil timp de 10 ani, este necesar în cazul unei donații, succesiuni, partaj, iar cu cât performanța energetică este mai bună cu atât va reprezenta un avantaj financiar în cazul unei tranzacții. (vânzare, cumpărare, închiriere).

-  Valoarea pe piață a locuinței ori imobilului ce deține un certificat energetic va crește semnificativ comparativ cu alte locuințe ori imobile similare, iar evaluările de către bancă vor deveni cu atât mai avantajoase pentru locuințele/imobilele cu clasă energetică A sau B.

Legea nr. 59 din 2013 a introdus obligativitatea obținerii unui certificat energetic, acest lucru fiind o cerință a Uniunii Europene.

Emis în maxim 24h, întocmirea unui certificat energetic Bucuresti, Ilfov sau în oricare alt oraș presupune studierea documentației construcțiilor din orașul respectiv, dar și studierea pe teren a clădirii, iar apoi emiterea actului tehnic cu caracter informativ.

În final, un certificat energetic nu doar că aduce avantaje considerabile cumpărătorului, dar și mediului înconjurător prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie. De asemenea, acolo unde este cazul, aduce recomandări necesare unui confort sporit.