MOJITO
Cuba este fara dubiu locul de nastere al cocktailului Mojito. Cubanezii povestesc ca primul Mojito a fost facut in secolul al XVI-lea, cand era denumit ¬El Draque¬, dupa numele unui pirat si vanzator de scalvi englez - Francis Drake.
Se spune canumele Mojito vine de la ¬mojo¬, un condiment cubanez facut din lime, folosit pentru a da aromamancarurilor. Avand lime ca unul dintre ingredientele principale, bautura a devenit cunoscutadrept un cocktail cu ¬pusin mojo¬, in limba spaniola¬ Mojito.
Ingrediente
1 lingurade zahar
Sucul de la jumatate de lime
Mentaproaspata
50 ml de Havana Club Anejo 3 Anos
Apaminerala
Mod de preparare
Intr-un pahar inalt se striveste menta proaspata. Se adaugasucul de la jumatate de lime si o lingurade zahar. Se toarna50 ml de Havana Club Anejo 3 Anos si se adauga2-3 cuburi de gheasa. Se umple paharul cu apaminerala, se amestecasi se decoreazacu un buchesel de frunze de menta.
MOJITO ROYAL
Ingrediente
1 lingura de zahar
15 ml de suc de lime
1 buchesel de menta
60 ml de Havana Club 7 anos
60 ml de apaminerala
60 ml de sampanie Mumm
Mod de preparare:
Intr-un pahar inalt se striveste menta proaspata, impreunacu sucul de lime si o lingurade zahar. Se adaugaapa mineralasi cuburile de gheasa. Se toarna60 ml de Havana Club 7 anos si se completeazacu sampania Mumm. Se amestecasi se decoreazacu menta.
DAIQUIRI
Daiquiri este un cocktail care isi are originea in Cuba la inceputul secolului al XX-lea. Este foarte probabil ca localnicii care frecventau o plajanumitaDaiquiri langaSantiago safi fost primii care au savurat aceast cocktail.
Primul Daiquiri se facea cu bucati mari de gheata pana in 1920 cand barmanul Constantino Ribalaigua, proprietarul barului Havana's El Floridita, a imbunatatit reteta adaugand gheata pisata si lichior de cirese amare. In Havana, bautura a devenit cunoscuta drept ¬Daiquiri Floridita".
Ingrediente
1 lingura de zahar
Sucul de la jumatate de lime
Un strop de lichior de cirese amare
50 ml de Havana Club Anejo 3 Anos
Mod de preparare
Se amestecatoate ingredientele cu gheata pisata folosind un blender si se serveste in pahar de cocktail.
MULATA
Ingrediente
1lingura de zahar
15 ml de suc de lime
30 ml lichior de cafea
45 ml de Havana Club 7 anos
Mod de preparare
Se toarnatoate ingredientele intr-un blender si se adauga gheata pisata. Se amesteca timp de 30 sec. Se serveste in pahar de cocktail.