Clatite
6/6961
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Ingrediente
2 oua
1 cana g faina
1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
1 pliculet de zahar vanilat
un praf sare
25 ml ulei

Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri. Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform. Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.

Sugestii
Se pot servi cu:
- crema de ciocolata si inghetata de vanilie
- banane si crema de ciocolata
- gem sau dulceata
- miere si nuci
- branza de vaci cu stafide, etc