Ciorba de burta - reteta
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ciorba de burta este o mancare cautata de foarte multa lume. Sunt multi si cei care nu mananca asa ceva, dar cei care o fac stiu bine ce inseamna aceasta mancare. Ciorba de burta, ca si alte mancaruri, nu are o reteta exacta, fiecare gatind cum ii place mai mult. Ce trebuie sa stie cei ce vor sa consume acest fel de mancare trebuie sa stie sa dreaga aceasta ciorba. Indiferent ca ii pui mai multa sare, piper, otet, inca o lingurita de smantana, sau o asortezi cu ardei iute, trebuie ca tu sa o faci sa fie pe gustul tau.
Ingrediente
4 l de apa.
1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca.
Zarzavat de supa, doua foi de dafin, 10 boabe de piper.
un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga.
2 linguri de otet, doua galbenusuri, smantina, hrean.
sare si mujdei de usturoi.
Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul.
Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.
Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.
Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamaie) si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc.
Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smantina, la indemana comesenilor, pentru a-si drege ciorba dupa gust.
Mihai Popescu, Editor Askmen.ro
Noutati