Ciocolata neagra: beneficii
7/7309
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ciocolata neagra este un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar. Contine minimum 35% cacao. Beneficiile ciocolatei negre sunt acum dovedite.

Cacaoa din ciocolata neagra ofera o cantitate dubla de antioxidanti decat un pahar de vin rosu. Cei care au un nivel ridicat de flavonoide in sange riscul unui infarct este redus, ca si cancerul de plamani ori astmul sau tipul 2 de diabet.

Studiile facute pe animale au dovedit efectele benefice ale ciocolatei negre asupra inimii. O dieta bogata in pudra de cacao si ciocolata neagra contine un nivel ridicat de antioxidanti si de colesterol bun. Este aproape la fel de eficienta ca si medicamentele antihipertensive. Scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% aparitia unei boli coronariene si cu 8% a mortii premature.

Timp de 2-3 ore de la consumare imbunatateste circulatia sangelui catre creier.
Imbunatateste starea de spirit, datorita feniletilaminei continute care induce o stare de excitatie si euforie, asemanatoare cu cea din timpul preludiului. Impiedica deteriorarea celulelor si imbunatateste nivelul zaharului din sange. Cele doua caracteristici se datoreaza tot flavonoizilor continuti.

Ciocolata neagra reduce riscul unui atac de cord si ii ajuta pe cei care sufera de oboseala cronica. Consuma zilnic in jur de 50 g ciocolata neagra cu un continut de cacao de 85%, timp de o saptamana, si nu te ve mai simti atat de obosit.

Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen. In consecinta, cand consumam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte cu oboseala, insomnia sau imbatranirea.