Cele opt noi minuni naturale ale lumii
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Opt noi minuni naturale ale lumii, printre care se numara si Rezervatia Fluturelui Monarh, au fost adaugate patrimoniului UNESCO.
Potrivit UNESCO, cele opt locatii selectate pentru a intra pe lista celor 878 de situri protejate de organizatia mai sus amintita, constituie ¬valori exceptionale ale umanitati¬.
Joggins Fossil Cliffs din Canada, Parcul National Sanqingshan din China, Lagunele din Noua Caledonie, Insula Surtsey din Islanda, Saryarca din Kazahstan, Rezervatia Fluturelui Monarh din Mexic, zona tectonica Sardona din Elvetia si arhipelagul Socotra din Yemen, supranumit ¬Insulele Galapagos ale Oceanului Indian¬ sunt cele opt locuri incluse pe lista minunilor naturale al lumii.
Insula Surtsey
Surtsey , o mica insula care s-a format langa coasta Islandei in 1960, este un exemplu elocvent despre cum colonizeaza animalele si plantele teritoriile tinere.
Arhipeleagul Socotra
Arhipeleagul Socotra din Yemen este cunoscut si sub numele de `Insulele Galapagos ale Oceanului Indian` si adaposteste peste 800 de specii. Peste 90 % dintre speciile de reptile din arhipeleag nu mai pot fi gasite nicaieri in lume.
Saryarka
Cele peste 200 000 de hectare de stepa din Saryarka, Kazahstan alaturi de cele doua lacuri Korgalzhyn-Tengiz formeaza un sit cheie pentru pasarile migratoare.
Parcul National de lamuntele Sanqisham
Parcul National de la muntele Sanqisham din China este recunoscut pentru frumusetea lui naturala.
Zona tectonica Sardona
Zona tectonica Sardona din Elvetia reprezinta un sit geologic important pentru intelegerea procesului de formare a muntilor.
Joggins Fossils Cliffs
Joggin Fossils Cliffs din Canada sunt considerate de referinta pentru era carbunelui de acum aproximativ 300 de milioane de ani si pastreaza fosile ale primelor reptile din istorie.
Rezervatia naturala a Fluturelui Monarh
Rezervatia naturala Mariposa Monarca din Mexic este habitatul fluturelui Monarh pe timpul anotimpului rece.
Lagunele din Noua Caledonie
Lagunele din Noua Caledonie, Franta, adapostesc ecosisteme variate si nenumarate recifuri de corali.
Sursa: LiveScience.com
Noutati