Cele mai bune echipamente pentru a beneficia de apa calda in casa ta de vacanta sau in mediul rural
calendar_month 26 Mai 2022, 00:00
Dacă te-ai săturat de viața alertă a orașului și ai nevoie de o evadare în natură sau te gândești să te muți definitiv undeva la țară, departe de zumzetul urban, este bine să ai în vedere că există anumite nevoi esențiale pentru confortul tău și al familiei tale. Una dintre aceste nevoi este accesul la apă caldă.
Dacă zona unde alegi să te muți sau alegi să îți contruiești mica ta casă de vacanță nu este conectată la rețeaua publică de termoficare, poți apela la anumite echipamente care îți pot facilita accesul la apă caldă.
Iată care sunt tipurile echipament pentru apă caldă și ce funcții, costuri și caracteristici ar trebui să aibă
1. Instant electric
Atunci când ai nevoie de apă caldă instant pentru duș sau spălarea vaselor trebuie să știi că poți apela cu încredere la un instant electric sau un boiler electric. Ca să alegi corect este bine să fii informat în legătură cu avantajele și dezavantajele acestor echipamente. Trebuie să ții cont de costurile de întreținere, prețul de achiziție, costurile montării, viteza de încălzire și debitul. Instantul electric este un mecanism mai nou și mai ieftin decât boilerul electric, dar cele mai mari avantaje sunt constituite de faptul că poate fi instalat și în încăperi mai limitate ca spațiu, consumă mai puțin și se instalează mai ușor ca un boiler electric. Dezavantajul ar fi că ai nevoie de un instant pentru fiecare cadă, duș, chiuvetă din casă, fiind un mecanism care se instalează individual. Găsești o gamă foarte variată de instanturi pe site-uri de profil ca instalatiishop.ro iar prețurile încep de la aproximativ 500 de lei.
2. Boiler electric
Boilerul electric este un dispozitiv care poate atinge temperaturi foarte ridicate și din acest motiv este mai indicat pentru baie și duș fiindcă atinge temperaturi mai mari. Un alt avantaj al boilerului este că este suficient unul pentru toata casa nefiind necesar câte un boiler pentru fiecare cadă, duș sau chiuvetă. La dezavantaje putem menționa prețul mai ridicat, consumul mai ridicat și faptul că boilerul ocupă mult spațiu în camera unde este amplasat.
3. Panouri solare
Panourile solare au devenit din ce în ce mai folosite în ultima vreme datorită numeroaselor subvenții oferite de către stat și uniunea europeană pentru a promova folosirea energiei verde. Cele mai relevante avantaje sunt că energia lor nu poluează, nu se poate epuiza și este gratuită. Ca dezavantaje putem aminti costul mare de instalare. Chiar te hotărățti să aplici la o subvenție, o parte din sumă trebuie investită de către beneficiar iar acea parte nu este deloc neglijabilă. Pe langă costul ridicat există și o listă destul de lungă de așteptare doarece cererea fiind mare, firmele specializate ajung să onoreze comenzile chiar și după un an de la încheierea contractelor. Există mai multe tipuri de panouri solare însă cele despre care vorbim noi sunt cele termice care captează căldura în tuburi și este preluată de un agent termic. apa se încălzește prin transferul dintre agentul termic și schibătorul de căldură al boilerului.
Atunci când alegi cum vei vrea să ți se livreze apa caldă în noua locuință sau în proaspăta casă de vacanță este bine să ai în vedere aceste informații pentru a face o alegere potrivită în funcție de nevoile tale!
susra foto: pexels.com
Noutati