Cele mai bune alimente pentru inima
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Este mult mai simplu si mai rapid sa dam o fuga la McDonald`s pentru a lua cina. Intr-o lume cu Big Mac sau KFC, cine mai vrea sa isi manance spanacul plin cu fier sau portia de legume fierte Drept rezultat suntem pe cale de a-i egala pe americani la capitolul obezitate si boli de inima. Din fericire, nutritionistii au studiat mancarurile bune pentru inima. Asadar, iata o dieta cu alimente pe care ar trebui sa le incluzi in dieta.
Ovazul
Ovazul contine vitamina B, vitamina E, fibre si antioxidanti. Fibrele solubile din ovaz pot reduce nivelul colesterolului LDL, fara sa
diminueze nivelul colesterolului HDL. Colesterolul LDL a fost numit
colesterolul rau, iar HDL cel bun.
Vinul rosu
Vinul rosu baut moderat este cardio-protector. Acest efect se datoreaza antioxidantilor din vin, in special resveratrolului. Acest compus care se gaseste in extractul de struguri, are cateva efecte benefice asupra inimii, incluzand reducerea colesterolului ¬rau¬ sau reducerea cheagurilor de sange. Vinul rosu ajuta si in prevenirea bolilor coronare, scade presiunea sangelui.
Spanacul
Spanacul contine vitamina B9, supranumita si acidul folic. Deficitul de vitamina B9 cauzeaza malformatii nou-nascutilor. Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca acidul folic este cel care apara inima datorita reducerii nivelului de homocisteina din sange. Un nivel ridicat de homocisteina creste riscul unei boli de inima sau al unui infarct.In general, o dieta bogata in fructe si vitamine reduce semnificant hipertensiunea
Migdalele
Migdalele sunt o sursa de grasimi mono si polisaturate, care nu numai ca scad nivelul colesterolului ¬rau¬, dar il cresc pe cel ¬bun¬. Recent chiar, oamenii de stiinta le-au atribuit migdalelor si proprietati probiotice, ajutand la o buna digestie, prin scaderea numarului de bacterii rele din tubul digestiv si cresterea numarului bacteriilor ¬bune¬. Pentru ca mineralele pe care le contin migdalele sa fie cat mai bine absorbite de organism, este indicat ca la consumarea acestora sa le insotiti cu alte alimente continand vitamina C. Mai trebuie sa stiti ca migdalele sunt bogate in calorii si au o mare putere nutritiva, 100 grame de migdale continand in jur de 576 kcal. Migdalele ajuta si la remineralizarea organismului, prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala.
Somon
Somonul este binecunoscut pentru continutul ridicat de acizi omega-3, care apara inima de posibile boli, prin reducerea presiunii sangelui, a formarii cheagurilor de sange sau prin prevenirea formarii placilor pe peretii arterelor. Consumat de doua ori pe saptamana, reduce cu o treime riscul mortalitatii prin atac de cord.
"Somonul contine astaxantin carotenoid, care este un antioxidant foarte puternic", spune cardiologul Stephen T. Sinatra, autorul lucrarii "Cum sa scazi tensiunea arteriala in opt saptamani".
Noutati