askmen.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o moara de cereale

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o moara de cereale

calendar_month 27 Ian 2022, 00:00
Lista de motive pentru care ar trebui sa detii si sa folosesti cu regularitate o moara de cereale poate fi nesfarsita. Putem enumera cateva: prepararea propriei paini, pregatirea de paste si taitei acasa sau nutritia maxima pe care o poti obtine doar de la faina proaspata.

Lista de motive pentru care ar trebui sa detii si sa folosesti cu regularitate o moara de cereale poate fi nesfarsita. Putem enumera cateva: prepararea propriei paini, pregatirea de paste si taitei acasa sau nutritia maxima pe care o poti obtine doar de la faina proaspata.

Ce nu stiai despre faina

- Stiai ca, in timpul procesarii, miezul bobului de grau este inlaturat, pentru ca se altereaza mai repede decat coaja, si pentru ca faina sa ramana proaspata pe rafturi?
- Stiai ca, in locul miezului boabelor de grau, se adauga vitamine artificiale, pentru a compensa lipsa nutrientilor?
- Stiai ca faina 000, dar si faina 450, se albesc folosind clor? Nu mai vorbim despre alte ingrediente ce se adauga in timpul procesarii…

Intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a achizitona o moara de cereale

Moara de cereale manuala sau electrica?

Daca nu te deranjeaza sa faci putin sport si nu ai cantitati mari de macinat, atunci poti opta pentru o moara de cereale manuala. Iti poti antrena partea superioara a corpului si poti face si putin cardio, si, in acelasi timp, cresti valorile nutritive ale alimentelor la care vei folosi faina. Deci moara de cereale manuala este cea mai buna pentru exercitii.

O moara electrica va face toata treaba mai usor.

Ambele tipuri de mori de cereale ar trebui sa-ti ofere rezultatul pe care il astepti cand vrei sa coci paine, cozonaci, ba chiar sa faci bere. Da, bere, este nevoie de o moara pentru a sparge cerealele pe care le pui in amestec atunci cand faci bere artizanala. Ambele tipuri - electrica si manuala - pot face toate aceste lucruri.

La ce folosesti moara?

Scopul tau trebuie sa fie un criteriu de alegere a unei mori. Faina integrala, faina fina, faina de gris, malai, etc.

Praf si zgomot?

Atat moara de cereale manuala, cat si cea electrica vor produce praf. Nu poate fi evitat. Moara manuala va produce mai putin si intr-o zona restransa, dar cea electrica va umple camera cu praf. Daca se foloseste pentru o cantitate mica, niciuna dintre cele 2 tipuri de moara nu va mari probleme. Dar moara electrica este zgomotoasa. Nivelul de zgomot nu este ingrijorator, fiind mai mult un deranj decat o problema.

Cat vrei sa cheltui pe o moara?

Morile manuale sunt ieftine, mici, ba unele chiar se pot incadra cu succes la categoria “rasnite”, si pot avea preturi de la 50 de lei. Morile de cereale electrice au preturi incepand de la 400 de lei si pot trece de 1500 de lei.

O moara de cereale este o investitie buna pentru familia ta, mai ales daca iti si produci singur cerealele. Cu o singura conditie: sa o folosesti!

 

Cauta in site