Hipertensiunea este responsabila pentru decesul a peste 7 milioane de oameni anual, la nivel global. Cea mai buna solutie pentru a evita sa faci parte din aceasta statistica sumbra este dieta.
Doctorul chinez Maoshing Ni a declarat pentru site-ul Yahoo Health ca in zonele rurale ale Braziliei, Africii si Chinei, rata mortalitatii populatiei din cauza hipertensiunii este foarte mica fata de media globala si asta datorita alimentatiei echilibrate, foarte bogata in fructe si legume de tot felul.
Cele mai importante sase alimente care scad hipertensiunea
Telina
Unul dintre remediile naturale intens cercetate in ultimul timp de chinezi este sucul de telina. O cantitate de 220 de mililitri de suc de telina zilnic, timp de o luna, s-a dovedit a fi un real ajutor in prevenirea sau stabilizarea presiunii arteriale. De asemenea, telina previne guta si alte boli ale arterelor, datorita continutului sau bogat in agenti anti-inflamatori, adesea similari celor inclusi in medicamentele pentru hipertensiune.
Pestele
Dintre toate produsele de origine animala, pestele este cel mai eficient ¬medicament¬, datorita multitudinii de proteine si al continutului mic de grasimi. Acizii grasi Omega 3 gasiti in peste si alti restul nutrientilor protejeaza vasele de sange, reducand inflamatiile si prevenind hipertensiunea.
Castravetele
Acest diuretic natural ajuta la hidratarea organismului, dar si la scaderea presiunii arteriale. Specialistii recomanda o cura de doi castraveti proaspeti zilnic, timp de doua saptamani.
Uleiul de masline
Simbolul alimentatiei de tip mediteranean, uleiul de masline are efecte benefice asupra lipidelor din sange, avand si proprietatea de a scadea nivelul presiunii arteriale, dupa cum demonstreaza si cercetarile recente.
Uleiul de rapita
Ca si pestele, uleiul de rapita abunda in acizi grasi Omega 3, care protejeaza vasele de sange.
Otetul din cidru de mere
Otetul din cidru de mere scade, de asemenea, nivelul presiunii arteriale, mai ales daca se consuma cate o lingura dimineata, pe stomacul gol, dizolvat in apa calduta si miere. Mierea este de ajutor, fiind de folos in procesul digestiei, constipatia putand agrava hipertensiunea.











