Poate vinul rosu sa iti imbunatateasca starea de sanatate si sa iti prelungeasca viata cu ani buni Oamenii de stiinta raspund afirmativ. Presupunand ca teoria este adevarata, ce vinuri sunt cele mai bune in acest sens
Cercetatorii considera ca vinurile rosii, bogate in flavonoide sunt cele mai bune pentru sanatatea noastra. Flavonoidele sunt recunoscute pentru calitatile lor antioxidante: juta corpul sa reziste maladiilor, virusilor si diverselor tipuri de cancer.
Vinul rosu de asemenea contine antioxidanti, care ajuta corpul sa lupte impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare. Cabernet Sauvignon, Petit Syrah si Pinot Noir au cea mai ridicata cantitate de antioxidanti si flavonoide.
Alte vinuri rosii precum Merlot, au mai putine flavonoide, dar mai multe fata de vinurile albe. Totusi, nu trebuie sa va culcati pe o ureche si sa va lasati prada licorii lui Bachus noapte si zi. Un pahar de vin rosu pe zi este benefic, dar mai multe poate fi daunator.
Paracelsus, un fizician elvetian spunea:¬Vinul este mancare, medicament si otrava, diferenta o face cantitate Consumat in cantitati mari, vinul poate fi in detrimentul sanatatii noastre. Cercetatorii spun ca 1 pana la 4 pahare de vin pe zi sunt benefice sanatatii barbatului, iar femeile ar trebui sa se limiteze la 1-3 pahare pe zi.
Experdul in cardiologie, profesorul Roger Corder, a studiat ani de zile beneficiile vinului rosu asupra sanatatii. In cartea sa ¬The Wine Diet¬, spune ca este convins ca majoritatea dintre noi ar trebui sa includem vinul rosu in dieta noastra zilnica.
Profesorul Corder si-a concentrat cercetarea sa asupra regiunii de sud-vest a Frantei, unde speranta de viata este cea mai mare, desi dieta francezilor este bogata in grasimi. Descoperirea sa este una uimitoare: vinurile din aceasta regiune sunt cele mai bogat ein antioxindanti, mai bogate ca orice vin din lume.
Vinul nu reprezinta fantana tineretii, dar cu siguranta 1-2 pahare contribuie la buna functionare a organismului.











