Beneficiile uleiului de masline

7/7332
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Beneficiile uleiului de masline, obtinut prin presarea

maslinelor ajunse la maturitate sunt testate si cunoscute ca fiind tamaduitoarele

multor afectiuni.

Uleiul de masline reduce riscul infarctului miocardic. Nivelul ridicat de

grasimi monosaturate scade nivelul de colesterol din

sange si ajuta la remedierea a multor dintre problemele inimii. Reduce presiunea sangelui si ajuta la

tratarea diabetului. Reduce riscul aparitiei cancerului si inhiba dividerea

celulelor cancerigene.

Substituirea grasimilor nesaturate ajuta la scaderea in

greutate. Oamenii de stiinta au concluzionat ca substituirea grasimilor

nesaturate din uleiul de masline ajuta la pierdera in greutate.

Uleiul de masline actioneaza ca un lubrifiant al

organismului, impiedicand efectele de macinare ale oaselor, oferind mai multa

mobilitate, datorita efectelor revigorante pe care le are pentru intreg

organismul.

Se recomanda consumul zilnic a unei lingurite cu ulei de

masline pentru o stare general de bine.

Tipuri de ulei de masline:

Extra virgin ¬ considerat a fi cel mai bun, obtinut din prima

presa a maslinelor

Virgin ¬ obtinut de la a doua presa

Pur ¬ a suferit anumite procese: de filtrare si rafinare

Extra light ¬ a suferit mai multe procese si are un gust

usor de masline