Beneficiile uleiului de masline, obtinut prin presarea
maslinelor ajunse la maturitate sunt testate si cunoscute ca fiind tamaduitoarele
multor afectiuni.
Uleiul de masline reduce riscul infarctului miocardic. Nivelul ridicat de
grasimi monosaturate scade nivelul de colesterol din
sange si ajuta la remedierea a multor dintre problemele inimii. Reduce presiunea sangelui si ajuta la
tratarea diabetului. Reduce riscul aparitiei cancerului si inhiba dividerea
celulelor cancerigene.
Substituirea grasimilor nesaturate ajuta la scaderea in
greutate. Oamenii de stiinta au concluzionat ca substituirea grasimilor
nesaturate din uleiul de masline ajuta la pierdera in greutate.
Uleiul de masline actioneaza ca un lubrifiant al
organismului, impiedicand efectele de macinare ale oaselor, oferind mai multa
mobilitate, datorita efectelor revigorante pe care le are pentru intreg
organismul.
Se recomanda consumul zilnic a unei lingurite cu ulei de
masline pentru o stare general de bine.
Tipuri de ulei de masline:
Extra virgin ¬ considerat a fi cel mai bun, obtinut din prima
presa a maslinelor
Virgin ¬ obtinut de la a doua presa
Pur ¬ a suferit anumite procese: de filtrare si rafinare
Extra light ¬ a suferit mai multe procese si are un gust
usor de masline