Apa alcalina - bautura miraculoasa?
1/11106
calendar_month 30 Aug 2021, 00:00
Apa este foarte bună pentru organismul uman. În calitate de consumatori, avem multe varietăți de ape îmbuteliate din care să alegem: apă de izvor „naturală”, apă cu vitamine sau cu minerale, ape aromate cu esență naturală de fructe și apa alcalină.

Ținând cont de perioada pe care o traversăm, oamenii au devenit din ce în ce mai atenți cu ceea ce consumă, dorind să utilizeze produse cât mai naturale sau aproape de forma lor pură. Astfel, au început tot mai mulți să încerce produse care promit avantaje semnificative pentru sănătate. Printre acestea se numără și apa alcalina beneficiile ei fiind multiple. Se spune despre ea că are potențial de a detoxifica organismul și de a lupta împotriva acidității dietei alimentare. Această afirmație se bazează pe convingerea că valorile prea acide din sânge pot cauza boli și în concluzie trebuie neutralizate.

Ce este apa alcalina?

Scara pH-ului variază de la 0 la 14 și se bazează pe concentrația ionilor de hidrogen a apei pure, care este neutră - având un pH de 7. Un pH sub 7 este considerat acid, iar la valori peste 7 denumesc un pH bazic. Apa alcalină are de obicei un pH de 8 sau 9. Aceasta conține întotdeauna o cantitate de solide dizolvate (săruri anorganice cum ar fi calciu, magneziu, potasiu), astfel cu cât este mai mare acea cantitate, cu atât apa este mai alcalină. Unele ape sunt alcaline în mod natural (apa dură are mai mult calciu și magneziu, având un nivel mai ridicat al pH-ului). Un ionizator de apă creează apă alcalină prin trecerea apei peste electrozi pozitivi și negativi. Unele filtre de apă adaugă minerale alcalinizante. Adăugarea bicarbonatului de sodiu în apă poate crește alcalinitatea acesteia.

Poți „optimiza” alcalinitatea corpului?

O gamă largă de valori ale pH-ului, de la foarte acid până la modrat alcalin, pot fi găsite în diferite părți ale corpului. Sucul gastric este foarte acide, deoarece descompune alimentele și limitează trecerea microbilor ingerați concomitent cu hrana. Odată ce conținutul stomacului intră în intestinul subțire, acesta este alcalinizat de bilă și sucul pancreatic.

PH-ul sângelui uman este menținut între valori stricte, deoarece rezultatele modificărilor pH-ului pot pune viața în pericol. Rinichii sunt cea mai importantă verigă în complexul sistem de menținere a nivelului pH-ului din sânge între 7.35 și 7.45. Cu toate acestea este important să ai în vedere că alimentele sau băuturile pe care le consumi nu modifică pH-ul din sânge, deoarece până să ajungă în contact cu acesta, bolul alimentar format în urma masticației, suferă procese chimice de acidifiere și alcalinizare, obținându-se un amestec perfect care să nu influențeze pH-ul. O modificare a pH-ului din sânge poate apărea în urma unei infecții severe sau  în urma insuficienței respiratorii  (ambele condiții pun viața în pericol) , spitalizarea imediată și tratamentul adecvat fiind vitale pentru corectarea pH-ului din sânge și pentru ca pacientul să trăiască.



Mesaj de luat acasă!

Apa alcalină și oricare alt tip de apă sau aliment nu vor ajunge să influențeze niciodată ph-ul sanguin. În schimb vor influența mediile pe unde trec până ajung la sânge, de unde concluziile cercetătorilor care au constatat beneficiile acestei ape.

Dacă îți dorești cu adevărat o schimbare în viața ta, în sensul bun, începe și bea apă multă, zilnic! Vei experimenta pe propria piele bunăstarea adusă de consumul adecvat de apă.

Mănâncă multe legume și fructe, sub orice forma îți dorești, dar evită asocierile între legume și carne. Fă sport de doua trei ori pe săptămână și ocupă-ți timpul liber cu activități care să îți stimuleze gândirea. O minte sănătoasă se poate manifesta cel mai bine într-un corp sănătos.