Antioxidantii: 5 surse naturale
6/6705
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Antioxidantii sunt elemente necesare in lupta impotriva radicalilor liberi. Radiacalii liberi stimuleaza imbatranirea prematura. De asemenea, antioxidantii previn aparitia unor boli precum cancerul, boli ale ficatului, artrita, cataracta, Alzheimer sau boli de inima.

Desi multe persoane iau antioxidanti sub forma de tablete, trebuie sa stii ca aceste elemente se gasesc si in forma naturala, in alimente precum:

Pudra de cacao

Pudra de cacao contine multe minerale (calciu, sodiu, magneziu), antioxidanti, dar si o cantitate mare de flavonoizi, ingrediente esentiale pentru prevenirea bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Poti consuma pudra de cacao in combinatie cu putin lapte incalzit si eventual cateva picaturi de miere pentru a-i indulci gustul. Consuma saptamanal cate doua lingurite de pudra de cacao pentru a-ti imbogati proviziile de antioxidanti.

Stafide

Strugurii proaspeti sau deshidratati sunt plini de antioxidanti pe care corpul tau ii asimileaza rapid. Incearca sa consumi stafide de cel putin doua ori pe saptamana. Achizitioneaza cateva pungute ambalate individual, pe care sa le consumi pe post de gustare atunci cand esti la birou sau acasa, in locul unor dulciuri.

Cafea

O ceasca cu cafea, consumata in fiecare zi, inainte sau dupa masa de pranz, iti va imbogati organismul cu o cantitate suficienta de antioxidanti incat sa incetineasca actiunea radicalilor liberi. De preferat este sa eviti sa adaugi zahar pentru ca acest ingredient nu face decat sa lucreze in favoarea radicalilor liberi, ceea ce inseamna ca efectul va fi anulat.

Radacina de ghimbir

Radacina de ghimbir ofera gust si savoare mancarurilor pe care le prepari, dar in acelasi timp iti imbunatateste starea de sanatate. Aceasta are un continut bogat de antioxidanti, dar si alti noua compusi care imbunatatesc functiile gastro-intestinale.

Oua

Ouale contin vitamine, minerale si proteine care iti asigura o stare buna de sanatate. Mai mult decat atat, ouale contin doua tipuri de amino-acizi, printre care si triptofan, cu puternice proprietati antioxidante.