Alimente necesare in sezonul rece
7/7127
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Avand in vedere temperaturile joase specifice iernii, organismul tau are necesitati diferite din punct de vedere alimentar. Astfel, daca pana acum iti permiteai sa ai un regim mai light, de acum inainte ar trebui sa faci anumite modificari.

Iata cateva alimente pe care ar trebui sa le consumi in sezonul rece.

Oleaginoase

Mainile si picioarele reci sunt o problema frecventa in sezonul rece, iar singura solutie este sa consumi cantitati mari de aminoacizi. Aminoacizii dilata vasele de sange si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui. Aceste elemente se gasesc din belsug in fructele oleaginoase. Asadar, consuma zilnic cantitati moderate de nuci, migdale, caju, alune etc.

Somon

Somonul este un aliment bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, adica acele ingrediente care reduc si previn inflamatiile musculare, frecvente in sezonul rece din cauza efortului depus. Conform unui studiu recent, 60% dintre persoanele care au facut efort fizic si au consumat carne de somon ulterior, au scapat de durerile musculare.

Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 se mai gasesc in fructele oleaginoase, in ulei de germeni de grau, ulei de peste, ulei de soia, ulei de masline si ulei de floarea soarelui.

Supa calda de legume

Supele calde se afla si ele in topul celor mai bune alimente in sezonul rece. Achizitooneaza o telina mica, 2 morocovi, 3 cartofi, o rosie si o ceapa, curata aceste legume, pune-le la fiert si consuma supa cu putina sare. Daca preferi, poti face supa crema pe care o poti consuma alaturi de crutoane de paine.

Dincolo de faptul ca oferi stomacului mancaruri lichide si calde, te vei bucura si de un numar mare de vitamine si minerale in forma naturala.

Ceapa si usturoi

Uita de mirosul neplacut pe care aceste alimente il au si consuma-le frecvent in sezonul rece. Usturoiul are in compozitia sa hidrogen suflat, un element care imbunatateste circulatia sanguina. Mai mult decat atat, ceapa si usturoiul contin uleiuri volatile si alte ingrediente care distrug virusurile vinovate de afectiunile de sezon.