Se crede despre anumite produse alimentare ca ajuta la aparitia acneei. Totusi, potrivit specialistilor, nu exista nicio dovada clara ca mancarea nesanatoasa poate produce acnee. Vestea buna este ca exista mancaruri sanatoase, printre care migdalele, care pot preveni aparitia acneei sau chiar pot reduce efectele acesteia.
Nutritie
Potrivit site-ului WH Foods, un sfert de ceasca de migdale contine aproape jumatate din necesarul zilnic de Vitamina E si mangan. Migdalele ofera de asemenea si magnesiu, vitamina B, fier si fosfor. Consumate in cantitati moderate, ca si restul oleaginoaselor, migdalele ofera o nutritie excelenta.
Beneficii
Migdalele ajuta in lupta impotriva acneei, imbunatatind calitatea pielii. Vitamina E din migdale protejaza celulele de radicalii liberi, cum ar fi poluarea sau unele bacterii. In combinatie cu substantele eliberate de glandele sebacee din porii pielii, exista sansa aparitiei cosurilor, punctelor negre sau chiar albe. Alimentele bogate in antioxidanti, precum migdalele, ajuta la apararea impotriva acestor radicali.
Teorii si speculatii
Unii oameni se tem sa manance migdale, nuci sau alune, din pricina nivelului ridicat de grasimi pe care acestea le contin. Totusi, WH Foods explica ca migdalele contin grasimi monounsaturate, care ajuta la curele de slabire, previn obezitatea si ajuta la diminuarea colesterolului din organism. Exista conceptia gresita ca mancarurile cu grasimi ajuta la formarea acneei. Chiar daca migdalele contin grasimi sanatoase, nicio alta mancare cu grasimi nu s-a dovedit ca ar creste riscul aparitiei acneei.
Cum se consuma
Chiar daca migdalele sunt sanatoase, nu trebuie consumate in exces, din pricina nivelului de calorii ridicat. Potrivit WH Foods, un sfert de cana de migdale are 205 calorii. In acest caz, este bine sa nu depasiti aceasta cantitate zilnic. Chiar si mancarurile sanatoase, consumate in cantitati mari, pot duce la acumulare de grasimi.
O dieta doar cu migdale este ineficienta
Migdalele ofera zilnic o portie de sanatate pentru piele, insa trebuie sa consumati si alte produse care ajuta in acest scop. Expertii recomanda consumul de legume cu frunze verzi, oua, cereale, lapte, peste si morcovi. Consumul exclusiv de migdale nu previne acneea, in special daca restul dietei este saraca. Si consumul de apa este esential pentru hidratarea pielii.