9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cafea

6/6779
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Este cea care te trezeste in diminetile de luni, este mai buna prietena inainte de un club si cea care te trezeste din mahmureala de dupa club: cafeaua. Dar oare stiai chiar totul despre ea Afla acum.

Cafeaua te poate ucide

Asta in cazul in care vei bea 80-100 cesti, spun expertii in sanatate. Te sfatuim sa nu experimentezi.

Cafeaua poate fi buna pentru tine

Un studiu arata ca americanii isi iau majoritatea antioxidantilor din cafea. Una sau doua cesti de cafea sunt benefice organismului. Daca nu iti place cafeaua incearca ceaiul verde, se afla pe locul doi la cea mai consumata sursa de antioxidanti.

Cofeina poate creste apetitul sexual feminin

Asta se poate intampla daca cei implicati nu sunt consumatori fideli de cafea.

Cofeina poate provoca durere

Un stiu efectuat in America a concluzionat ca echivalentul cofeinei din 2 cesti de cafea poate cauza dureri musculare posta sala, dar numai la cei care beau cafea ocazional.

Cofeina te tine treaz o noapte intreaga

Expertii in sanatate avertizeaza:¬Cafeaua trebuie bauta cu 6 ore inainte de a merge la culcare¬. Altfel, risti sa pazesti locuinta.

Cafeaua decofeinizata contine cofeina

Daca bei pana la 10 cesti de cafea decofeinizata, vei avea parte de aceeasi cantitate de cofeina ca si cand ai fi baut 2 cesti de cafea cu cofeina..

Decofeinizarea foloseste chimicale

In procesul de decofeinizare se foloseste un solvent organic numit methylene chloride.

Cafeaua a fost descoperita de...capre

Acum o mie de ani, undeva in Africa, o turma de capre au tinut treaz un pastor dupa ce au mancat un arbust de cafea plin cu fructe. Pastorul a dus descoperirea caprelor sale unui calugar, datorita caruia cafeaua a ajuns sa fie cunoascuta. Oricum, este o poveste buna, nu-i asa

Cafeaua buna depinde de prajire si preparare

Cand vine vorba de aroma, procesul de prajire al cafelei si cel de preparare isi spun cuvantul. In timpul prajirii, uleiul din boabele de cafea ating 400 de grade celsius. Cu cat este mai mult ulei, cu atat savoarea este mai puternica. Restul tine de cel care o pregateste.