7 idei pentru dezvoltarea ta personala si profesionala
1/13520
calendar_month 14 Sep 2023, 11:49

Te-ai intrebat vreodata ce faci pentru tine? In randurile urmatoare, iti prezentam 7 idei pentru dezvoltarea ta personala si profesionala.

Invata sa comunici mai eficient

Comunicarea la locul de munca, cu prietenii, familia si alte persoane necunoscute este esentiala in relatiile interumane. Pe de alta parte, nu este de ajuns doar sa comunici, ci trebuie sa o faci cat mai eficient si convingator. Pe scurt, o comunicare eficienta inseamna sa te faci inteles, dar sa stii si sa-ti asculti interlocutorul.

Prin urmare, poate fi o idee interesanta sa faci un curs de comunicare sau chiar „public speaking”. Poti cauta resurse online care sa iti fie de ajutor pentru imbunatatirea comunicarii, respectiv usurinta de a vorbi coerent in fata unui public. De exemplu, cauta conferinte si discursuri TED pentru a-ti face o idee despre cum se construieste eficient un discurs.

Obtine permisul de conducere auto

Permisul de conducere este o recunoastere a abilitatilor tale de a conduce un autovehicul. In fond, obtinerea lui inseamna si dobandirea unor abilitati care te ajuta in dezvoltarea ta umana. De exemplu, pe langa faptul ca ai dreptul legal de a fi sofer, capeti mai multa incredere in tine, devii mai prudent si iti dezvolti abilitatile de concentrare si atentie distributiva. Daca nu ai inca un permis de conducere, cauta o scoala de soferi Bucuresti si invata tainele condusului, precum si multe alte skill-uri utile.

Urmeaza un curs de formare profesionala

Pot exista momente in cariera ta cand vrei sau ai nevoie sa faci o schimbare radicala. In prezent, exista multe cursuri de formare profesionala care sunt acreditate si te pot ajuta sa obtii mai usor locul de munca dorit, respectiv sa faci o reconversie profesionala.

Pe de alta parte, sunt si platforme online de e-learning usor de accesat. Vei gasi atat cursuri gratuite, cat si contra cost. Partea interesanta este ca poti obtine si o certificare ce poate veni in avantajul tau in procesele de recrutare.

Studiaza o (noua) limba straina

Sa studiezi o limba straina este o investitie sigura in dezvoltarea ta personala si profesionala. Cum engleza este deja considerata o limba comuna, poti invata o alta limba de circulatie internationala. De exemplu, limba germana este la cautare, dar si chineza.

Mai mult, daca te stii cu carente si simti nevoia de imbunatatiri la limba straina pe care ai invat-o la scoala sau facultate, asigura-te ca faci ceva in acest sens. Este neplacut sa te intalnesti cu vorbitori de limbi straine si sa nu poti stapani macar expresiile si vocabularul de baza.

Profita de pasiunile pe care le ai

Pasiunile nu trebuie neglijate pentru ca ele iti mentin optimismul si starea de bine de care ai mare nevoie. In plus, ele sunt o cale sigura de a evada din cotidian si de a mai reduce din stresul acumulat zilnic. Este un mod excelent de a te bucura de timpul liber sau, in unele cazuri, pasiunile pot aduce chiar si venituri consistente. Lucreaza la lista ta de pasiuni si hobby-uri.

Calatoreste cat mai mult posibil

Ai mai mult ca oricand libertatea de a putea calatori in aproape toate tarile lumii. Este o modalitate de a cunoaste alte culturi, mentalitati si a descoperi idei pe care le poti implementa in modul tau de viata. Incearca, pe cat posibil, sa te bucuri de calatorii si sa vezi lumea dincolo de perceptiile unui simplu turist.Bucura-te de beneficiile miscarii

Miscarea capata diferite forme de manifestare, prin urmare, ai numeroase posibilitati de a te bucura de beneficiile ei. Poti incerca ceva ce iti place deja sa faci, precum un sport de care esti atras, sau te incurajam sa incerci ceva nou. Totodata, miscarea se poate rezuma si la simple plimbari prin parc, pe jos sau cu bicicleta, sau exercitii fizice pe care le poti face chiar acasa.

Sunt mai multe modalitati prin care te poti dezvolta personal si profesional. Incearca sa gasesti mixul ideal de activitati prin care sa obtii satisfactii si sa te bucuri de tot ce conteaza pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock.com