7 beneficii ale consumului de fibre

9/940
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Auzim peste tot ca trebuie sa mancam cat mai multe fibre, iar cele mai cunoscute diete din lume recomanda o alimentatie bogata in fibre, fructe, legume si mai putina carne.

Nutritionistii sfatuiesc adultii sa includa 25 (pentru femei) - 38 grame (pentru barbati) de fibre la 1000 de calorii consumate.

Totusi, de ce sunt atat de importante fibrele

Afla 7 beneficii ale consumului de fibre!
1. Secretul longevitatii

Potrivit unui studiu, cei care respecta cantitatea de fibre necesara unui adult tind sa traiasca cu pana la 9 ani mai mult decat cei care nu cosuma fibre.

2. Mentine colonul sanatos

Desi se pare ca dieta deficitara nu este vinovata de cancerul de colon, asta nu inseamna ca fibrele nu ajuta la mentinerea bunei functionari a colonului. O dieta bogata in fibre previne aparitia hemoroizilor si a inflamatiilor de colon.

3. Reduce colosterolul

Fibrele joaca un rol important in reducerea colesterolului rau, asa ca, nu uita sa introduci fibrele in regimul tau alimentar zilnic.

4. Previne diabetul

Consumul de fibre ajuta la absorbtia zaharului din sange, reusind sa-l mentina la un nivel echilibrat. Fibrele sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet, dar si celor care sunt suspecte de aceasta boala.

5. Ajuta la digestie

Printre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de fibre este ajutarea la buna functionarea a sistemului digestiv si combaterea constipatiei.

6. Slabesti mai repede

Consumul de fibre este esential pentru arderea grasimilor si mentine mai mult timp senzatia de satietate. Conform unui studiu, persoanele care mananca un mar inainte de pranz, consuma cu 15% mai putine calorii. Marul este fructul cu cea mai mare cantitate de fibre.

7. Previne atacul de cord

Consumul de fibre pe termen lung ajuta la reducerea riscului de boli de inima si implicit a atacului de cord. In urma unei cercetari realizate pe 40.000 de barbati, la Universitatea Harvard, s-a constatat ca cei care consuma frecvent fibre au redus cu pana la 40% riscul bolilor de inima.