3 sfaturi ca sa alegi corect periuta de dinti
1/11174
calendar_month 25 Mai 2022, 00:00
Pentru a avea o dantură frumoasă și gingii sănătoase este important să respecți igiena orală zilnică. Însă câți dintre noi își aleg corect periuța de dinți și cât de corect ne spălăm pe dinți? Există mai multe criterii pe baza cărora îți poți alege periuța potrivită, iar fiecare dintre ele are un rol bine stabilit.

Iată 3 sfaturi pentru a alege periuța de dinți potrivită nevoilor tale și a te bucura de o dantură sănătoasă și un zâmbet impecabil.

Periuța de dinți să aibă perii moi

Specialiștii recomandă ca atunci când îți achiziționezi periuța de dinți, să optezi pentru cele care au perii moi, deoarece sunt mult mai flexibile și astfel vei evita inflamarea gingiilor sau deteriorarea smalțului dentar. De asemenea, este bine să ai grijă ca periodic să înlocuiești periuța, dacă observi că este tocită sau decolorată, potrivit acestor sfaturi.

Să răspundă tuturor nevoilor tale

Potrivit WebMD, periuțele de dinți cu perii de nailon au apărut pentru prima dată la sfârșitul anului 1930. Pe atunci, consumatorii aveau mai puține opțiuni pe piață, spre deosebire de vremurile actuale, când în majoritatea magazinelor sunt vândute produse de igienă orală diverse.

Dacă te întrebi: ce aspect este important atunci când alegi periuța de dinți potrivită pentru tine? Ei bine, cel mai indicat este să discuți cu medicul stomatolog. El cunoaște cel mai bine situația dinților tăi și a gingiilor și îți poate recomanda produse de igienă orală potrivite nevoilor tale. Dacă ai gingii sensibile, ai suferit o intervenție chirurgicală pentru implant dentar sau urmezi un tratament ortodontic, atunci sfatul specialiștilor este că e bine să folosești periuțe de dinți speciale pentru o igienă orală corectă și completă.

Eficiența în realizarea unui periaj dentar corect

Fie că discutăm despre periuțele de dinți manuale sau cele electrice, esențial este să avem o tehnică corectă atunci când ne spălăm pe dinți. O curățare corectă a dinților se face prin mișcări verticale, dinspre gingie spre dinte și mișcări orizontale pentru restul suprafețelor, cu periuța de dinți poziționată la un unghi de 45 de grade. Rutina zilnică de îngrijire a danturii se realizează de două ori pe zi, dimineața și seara, iar în completara periajului se recomandă folosirea mijloacelor suplimentare de igienizare, precum ața dentară și apa de gură. Cele din urmă au rolul de a elimina complet bacteriile din cavitatea orală și resturile alimentare care se află în zonele greu accesibile periuței de dinți.



Pentru a avea o igienă orală corectă este important să fii atent atunci când achiziționezi periuța de dinți. Astfel, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită nevoilor tale, este indicat să mergi regulat la medicul stomatolog și să ții cont de sfaturile acestuia. În funcție de situația ta dentară, specialistul îți va spune ce produse de igienă orală ar trebui să folosești, ca să ai o dantură sănătoasă și să zâmbești fără rețineri.

Sursă poză: pexels.com