askmen.ro  »  Relatii  »  Dating  »  Mai este casatoria necesara?

Mai este casatoria necesara?

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Mai este casatoria necesara pentru a putea forma o familie sau pentru a avea copii Din ce in ce mai multi specialisti sustin ca oamenii nu mai au nevoie de aceasta institutie pentru a trai fericiti si pentru a construi familii.

Editorii ziarului Sydney Morning Herald s-au gandit sa afle raspunsul la aceasta intrebare de la Allan Pease - un adevarat rege al relatiilor.

Iata cateva directii interesante

Mai este sau nu casnicia importanta
Allan Pease: Sunt un barbat casatorit. Pentru barbati, la prima vedere, se pare ca nu este ceva important.
Cand i-am intrebat pe barbatii casatoriti cu ce ii atrage casnicia, ei au enumarat serviciile pe care le obtin de la sotiile lor.
Aici ma refer la mancare, ingrijirea copiilor si la serviciile sexuale. Ei au descris exact acele servicii pentru care poti sa platesti. Cum au raspuns femeile la aceeasi intrebare Ei bine, lor le place cum le fac sotii lor sa se simta. Ele mi-au spus ca sotii lor sunt glumeti, ca le fac sa se simta importante, speciale.

De ce casatoria nu e importanta pentru barbati
Allan Pease: Cand vine vorba despre casnicie, majoritatea barbatilor vor spune ca e vorba de o simpla hartie.
Asa gandesc cei mai multi barbati. De partea cealalta, 80% dintre femei vor sa se casatoreasca cu barbatul pe care il iubesc. Asta inseamna ca atunci cand un barbat decide sa se casatoreasca, el declara public faptul ca tu esti femeia nr 1 pentru el. Ori ce-si poate dori o femeie mai mult Casnicia este o declaratie publica ce o plaseaza pe femeie pe primul loc. In plus, femeile care se casatoresc ajung mai des la orgasm.

De cate ori ne indragostim pe parcursul vietii
Allan Pease: Un barbat are in medie 8 relatii de lunga durata pana la varsta de 40 de ani.
O femeie are doar 3 relatii de lunga durata. La modul ideal, femeile si-ar dori da aiba doar doua relatii pe parcursul vietii, iar barbatii 3. Asta arata faptul ca ne-ar placea sa facem alegeri mai bune de la bun inceput.

Este adevarat ca barbatii vor doar sex si femeile doar dragoste
Allan Pease: Absolut. Acest lucru se bazeaza pe date medicale concrete, pe scanari ale creierului. Sexul si dragostea actioneaza parti diferite ale creierului barbatului. Uneori se intampla in acelasi timp insa de multe ori nu... Barbatii pot avea o femeie si daca o plac, ei fac sex pur si simplu. Pentru femei, sexul si dragostea actioneaza in aceeasi parte a creierului. Drept urmare, majoritatea femeilor trebuie sa-l placa pe barbatul respectiv pentru a face sex cu el.

Cauta in site