askmen.ro  »  Relatii  »  Dating  »  Cum recunosti o persoana potrivita?

Cum recunosti o persoana potrivita?

4/44453
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Suflet pereche sau cel mai mare dusman Este o intrebare pe care si-o pun foarte multi oameni atunci cand cunosc o noua persoana.

Cat de mult conteaza valorile comune Cat de mult conteaza diferentele dintre partenerii de cuplu Potrivit cercetatorilor, cu cat sunteti mai compatibil cu partenerul, cu atat aveti sanse mai mari sa aveti o relatie de durata, informeaza Mediafax.

Iata cateva semne ce va indica faptul ca aveti o relatie cu persoana potrivita

1. Temperamentul
Nu incercati sa-i schimbati personalitatea. Daca nu va convine temperamentul lui de la bun inceput, nu va chinuiti, ci incercati sa gasiti o persoana cu un temperament care sa fie potrivit dorintelor dumneavostra.

2. Comunicarea
Intr-o relatie functionala partenerii isi comunica dorintele tot timpul. O buna comunicare asigura o buna functionare a relatiei. In momentul in care comunicarea s-a stricat, atunci sa nu va asteptati la prea multe lucruri bune. In plus, nu este recomandat sa traiti langa o persoana care refuza comunicarea.

3. Familia si prietenii
Daca intalnirile cu familia si prietenii sunt firesti, inseamna ca sunteti bine integrat in peisaj. Daca aceste intalniri sunt un cosmar, fie pentru dumneavoastra, fie pentru partener/a, atunci e posibil ca aceste lucruri sa se rasfranga mai devreme sau mai tarziu asupra relatiei.

4. Stil de viata
Obiceiurile alimentare si de petrece ale timpului liber conteaza foarte mult intr-o relatie. Daca exista diferente majore in aceasta privinta este posibil sa aveti multe batai de cap odata cu trecerea timpului. Incercati sa va armonizati stilul de viata.

5. Bani
Banii se afla in topul motivelor de cearta in cuplu. O abordare responsabila a acestui segment este indicata. Daca vreti sa evitati eventualele probleme, incercati sa stabiliti regulile jocului de la bun inceput.

6. Educatia
Partenerii care au puncte comune in zona educatiei si a experientei profesionale au mai multe sanse sa se inteleaga in cuplu. Avand multe lucruri in comun, cei doi se inteleg mai usor unul pe celalalt.

7. Intimitatea
Nevoile sexuale diferite pot genera probleme mari in cuplu. Compatibilitatea intima este foarte importante pentru buna functionare a unei relatii.

In cazul in care considerati ca nu sunteti compatibil cu partenerul/a, puteti accepta lucrurile asa cum sunt, puteti incerca sa imbunatatiti calitatea vietii de cuplu sau puteti renunta la relatie.