Reguli pentru reusita conversatiei
Pericolul care ameninta orice adunare, in jurul mesei familiale ca si la cea mai selecta receptie, este plictiseala. Remediul cel mai sigur impotriva ei este conversatia.
Care este secretul conversatiei
Exista o reteta perfect pusa la punct ce asigura reusita in toate situatiile Nu, din pacate! Nu poti patrunde dintr-o data in acest domeniu care da ocazia unora sa-si desfasoare pe deplin puterea de seductie, iar altora sa comita gafa dupa gafa. Intre ariditatea plictiselii si pericolul ridicolului, trebuie sa urmam un drum ale carui principale etape sunt tactul, discretia, atentia, insufletirea, umorul, cultura, politetea si sinceritatea.
Apar aici, ca in aproape toate manifestarile vietii in comun, cel putin doua atitudini gresite. Exista unele persoane foarte sigure pe ele, care polarizeaza conversatia, imbatandu-se cu propriile lor cuvinte, vorbind fara incetare si interzicandu-le celorlalti orice participare la discutie. La cealalta extrema se situeaza tacutii, timizii, cei carora le e o frica teribila sa nu greseasca sau sa-si spuna vreo parere; adeptii vesnicului 'Aveti dreptate' sau ai mai noului 'Corect!'.
Ajungem astfel la situatia pe care o enunta un umorist: 'In orice conversatie, sunt doua feluri de indivizi: pisalogii si victimele.'
Arta conversatiei nu se invata ca formulele matematice. Ea este dobandita mai degraba ca o limba straina, respectand anumite reguli si exersand-o la nesfarsit.
Arta conversatiei

label Dating calendar_month 13 Aug 2015, 00:00 autorenew 13 Aug 2015, 00:00 history_edu www.askmen.ro
Noutati




