askmen.ro  »  Relatii  »  Cupluri  »  Viata sexuala incepe gresit pentru 80% dintre tineri

Viata sexuala incepe gresit pentru 80% dintre tineri

9/9527
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cel putin 80% din tineri au probleme de de debut in viata sexuala, sunt de parere specialistii in andrologie si sexologie. Motivul acestei situatii este legat de conditiile in care se desfasoara inceputul activitatii sexuale."Impotenta psihologica este unul dintre efectele unui esec la inceputul vietii sexuale".

Multi baieti sufera de aceasta cauza de anerectie (lipsa erectiei), o afectiune greu de rezolvat ulterior, daca tinarul nu gaseste o partenera echilibrata si risca sa ramina cu un deficit sexual major.

"Pina la 25 de ani, tinerii trebuie sa aiba o dorinta destul de importanta de activitate sexuala. In cazul in care se constata ca nu exista aceasta dorinta, este foarte probabil ca tinarul sa fi bolnav, sa fie deci o cauza organica ce genereaza deficienta".

In cazul baietilor, dorinta sexuala care apare doar la intervale mari de timp (trei patru sau sase luni) este un semn clar al unui deficit sexual care necesita un consult medical. La debutul vietii sexuale pot sa apara de multe ori dureri in zona preputului. Aceasta indica o pseudo fimoza rupturi sau fisuri pe penis, care sunt deosebit de dureroase.

Uneori, aceste afectiuni necesita circumcizia.In cazul fetelor, de multe ori primele contacte sexuale sunt insotite de dureri cauzate de spasmul vaginal - o forma de nevroza.Spasmul este provocat mai ales de teama unui contact sexual : contractiile sunt foarte puternice, vaginul este dureros si astfel actul sexual devine imposibil. Spasmele vaginale repetate duc la inflamatii vaginale (vaginite). Pentru rezolvarea acestor probleme trebuie identificate intai cauzele. Una dintre acestea poate fi debutul defectos al vietii care duce, implicit, la scaderea dorintei de a face sex.