Cei mai cunoscuti ucigasi ai libidoului sunt stresul, copiii, probleme in relatie, defectele fizice sau lipsa abilitatilor fizice si boala.
Dieta severa
Dieta joaca un rol major si este cea care confera starea de bine sau nu. Pana la urma suntem ceea ce mancam. Daca ii vei sugera sa renunte la dieta, vei ajunge sa dormi pe canapea, asadar fa aceste schimbari propriului tau stil de a manca, pentru a nu simti ca este presata sa faca asta. Las-o sa invete de la tine. inlocuieste chipsurile cu salata, cola cu apa si veti vedea ca nivelul de energie al ambilor va creste. Mai multa pofta de viata, mai multa pofta de sex!
Toxine peste masura
Daca nu ajutam organismul sa se descotoroseasca de toxine, nu vom face decat sa scadem nivelul energetic. Fumatul, poluarea, lipsa exercitiului fizic, dieta proasta si supraponderabilitatea, toate aceste a ne fac sa ne simtim coplesiti si mai mult de atat ucid pornirile sexuale. Cea mai buna cale de a ne descotorosi de toxine este sa bem multa apa si antioxidanti, precum ceaiul verde si sa avem un program regulat de exercitii fizice.
SPM
Sindromul premenstrual (SPM) o poate afecta cu o saptamana sau cu cateva zile inainte. toate femeile sufera de SPM, dar unele par sa aiba probleme serioase. Comportamentul lor este irational, ilogic, si condimentat cu anxietate si tensiune. Un minut par sa fie ok si in urmatoarea secunda sa planga, sa tipe si sa fie foarte irascibile.
Asta e un moment prost sa te gandesti la sex si sa spui ceva de genul: ¬Esti in perioada aceea a lunii¬. Femeile sunt extrem de sensibile in aceasta perioada din cauza nivelului ridicat de estrogeni. Cea mai buna cale de a evita o eventuala cearta e sa nu o instigi si daca vrei s ao ajuti sa scape de problema, incurajeaz-o sa faca niste exercitii fizice si alte activitati care o elibereaza de stres: da, sexul este una dintre ele, dar incearca altele.
Contraceptivele
Contraceptivele va ofera mai multa libertate in actul sexual, dar vestea proasta e ca pot fi periculoase pentru libidoul femeii. Testosteronul este responsabil pentru dorinta sexuala a femeii, asadar pierderea nivelului, care si asa e scazut nu e prea bine. Renuntarea la pilule nu e cea mai buna idee, asa ca mergeti la medic sa gasiti alta metoda contraceptiva.
Pastile prescrise
Antidepresivele: anumite tipuri de antidepresive cresc libidoul feemeii, in timp ce altele , precum Prozac reduce semnificativ libidoul. In general antidepresivele ajuta viata sexuala, pentru ea se va simti mai bine, va avea o viziune pozitiva asupra vietii, dar orgasmul e posibil sa apara cu intarziere sau deloc. In acest caz, comunicarea este esentiala, pentru ca aceasta problema poate deveni una psihologica. Daca o vei presa ca sa faceti sex, nu faci decat sa ucizi libidoul.
Sedativele
Medicamente precum: Xanex, Diazepam si Valium sunt recunoscute ca pastile ce reduc pornirile sexuale. Ocazional inhiba orgasmul, care poate deveni o experienta neplacuta si stresanta. Majoritatea sedativelor chiar asta fac: sedeaza mintea si trupul. In acest caz ajut-o sa se elibereze de toxine: multa apa si activitati interactive. Cam astea ar fi solutiile ca sa isi recapete sanatatea si starea de bine.
Traiasca libidoul
Primul pas este identificarea problemei. Daca descoperi problema o poti si rezolva. Asta e sigur!