Dezinformarea a condus, de-a lungul timpului, la formarea mai multor mituri despre bolile cu transmitere sexuala, spre nefericirea celor care si le asuma ca fiind adevarate. Raspandirea microorganismelor responsabile cu declansarea afectiunilor aparatului genital este favorizata, in mare masura, de convingerile gresite ale persoanelor active sexual cu privire la riscurile sexului neprotejat. Iata care sunt acestea si cum te poti tine departe de probleme cu putina precautie.
Iti vine sa crezi sau nu, unele persoane sunt convinse ca bolile cu transmitere sexuala nu pot fi contactate prin sex oral. Alte mituri false promoveaza ideea ca herpesul genital devine contagios doar daca poate fi observat cu ochiul liber.
1. Daca ai un BTS, iti vei da seama imediat
Multi sunt de parere ca isi vor da seama imediat de instalarea unui BTS, din pricina simptomelor specifice. In realitate, multe afectiuni de acest gen sunt "tacute", perioada de incubatie a bacteriilor si virusurilor fiind diferita de la o persoana la cealalta. Singura modalitate de a le depista la timp este controlul medical de specialitate.
2. BTS-urile apar la femeile usoare si la barbatii aventurieri
Nimic mai gresit. Statisticile medicale ca, anual, sunt depistate 19 milioane de infectari noi cu BTS-uri diverse, la toate categoriile sociale si tipologiile umane existente. O singura partida de amor cu un partener care nu stie ca este purtatorul unei boli este suficienta pentru contactarea unui virus. Nu judeca o carte dupa coperta, niciodata.
3. Nu poti lua un BTS prin sex oral
Fie ca il practici tu sau iti este oferit, sexul oral poate fi o cale sigura de transmitere a BTS-urilor, prin schimbul de fluide corporale implicate in acest act intim (lichid preejaculator, gingii sangerinde etc).
4. Herpesul genital se poate transmite doar cand erupe
Fals. Te poti alege cu virusul care cauzeaza herpesul genital de la o persoana care pare perfect sanatoasa. De altfel, ai fi surprins sa afli cati adulti activi sexual afla ca sunt purtatori dupa ani intregi in care traiesc fara sa stie ca sunt bolnavi.
5. Chlamydia si gonoreea se vindeca de la sine
Chlamydia si gonoreea sunt considerate afectiuni banale de o buna parte din populatie, desi necesita un tratament cu antibiotic pentru vindecare. Lasate netratate, aceste boli infectioase pot conduce la infertilitate si la declansarea Sindromului Inflamator Pelvin la femei sau inflamatia prostatei la barbati.
Mituri despre bolile cu transmitere sexuala

label Cupluri calendar_month 13 Aug 2015, 00:00 autorenew 13 Aug 2015, 00:00 history_edu www.askmen.ro
Noutati




