Intretinerea sanatatii sexuale masculine: obiceiuri pentru un viitor fara probleme
1/13540
calendar_month 20 Nov 2023, 13:20

În ritmul agitat al vieții, îngrijirea sănătății sexuale rămâne un aspect important pentru bărbații care își doresc să aibă un viitor fără probleme. 

Cei mai mulți dintre aceștia caută să-și îmbunătățească atât sănătatea organelor pelvine și a prostatei, cât și sănătatea sexuală prin adoptarea unor obiceiuri ușor de format.

Dacă și tu vrei să investești în bunăstarea aparatului reproducător, ți-am pregătit acest articol care include o listă cu câteva obiceiuri sănătoase numai bine de implementat.

Începe să faci mișcare: exerciții fizice pentru un sistem circulator eficient

Activitatea fizică constantă reprezintă cea mai bună metodă de a stimula circulația sanguină și de a menține sănătatea funcției erectile. Mai mult, mișcarea îmbunătățește sănătatea inimii și forța musculară.

Mersul pe jos, alergarea, ciclismul, înotul sunt activități fizice recomandate pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, esențială pentru sănătatea organelor reproductive.

De asemenea, antrenamentele de forță precum exercițiile cu greutăți, de tipul ganterelor sau a aparatelor, susțin semnificativ nivelul de testosteron.

Exerciții fizice pentru întărirea planșeului pelvin

Pentru a avea o viață sexuală îndelungată, trebuie să acorzi atenție și către mușchii planșeului pelvin, aceștia fiind responsabili atât de controlul urinării, cât și de controlul erecției. Îți poți întări acești mușchi efectuând exerciții Kegel.

Aceste exerciții se fac destul de simplu. Începe prin a contracta mușchii planșeului pelvin, asemenea momentului în care oprești fluxul urinei, pentru 3 secunde. Lasă apoi mușchii să se relaxeze până la 3 și repetă. Este recomandat să faci aceste exerciții de câte trei sau patru ori pe zi, indiferent dacă stai în poziție orizontală sau alegi să stai în picioare.

Exercițiile Kegel au, de asemenea, rol în prevenirea disfuncțiilor sexuale. Prin practicarea acestora poți contribui semnificativ la menținerea sănătății reproductive.

Mănâncă sănătos: alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta unui bărbat

Știai că fructele și legumele au un aport esențial de vitamine fără de care organismul nostru nu poate funcționa în parametri normali? Dar că unele alimente pot contribui semnificativ la îmbunătățirea funcțiilor sexuale prin furnizarea de nutrienți esențiali pentru sănătatea aparatului reproducător?

Iată câteva exemple de alimente benefice sănătății masculine:

- Fructele și legumele - printre exemplele care susțin sănătatea reproductivă se numără roșiile, varza, broccoli, spanacul, fasolea, ciupercile, ardeiul gras, lămâile, portocalele, strugurii, afinele și bananele.- Grăsimile sănătoase - precum avocado sau uleiurile de măsline, nuci, semințe de floarea-soarelui și uleiul de cocos, contribuie la menținerea unui echilibru optim al hormonilor sexuali.

- Carnea roșie - reprezintă o sursă importantă de zinc și are un rol important în menținerea sănătății sistemului reproductiv.

- Fructele de mare - precum somonul sau scoicile, nu doar că sunt o sursă esențială de acizi grași Omega-3, dar sunt o sursă bună și de zinc. Aceste două elemente contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine.

- Cerealele integrale - precum orezul brun, quinoa sau hrișca, sunt bogate în fibre alimentare și sprijină nivelul sănătos al hormonilor sexuali.

Alimente și extracte de plante care îți pot revitaliza creșterea apetitului sexual

Există anumite alimente și extracte de plante care îți pot revitaliza dorința sexuală, unele dintre ele având chiar și un efect afrodiziac.

Țelina, spre exemplu, este un afrodiziac dedicat bărbaților care stimulează producerea de feromoni, hormonul care atrage atenția reprezentantelor sexului frumos.

În aceeași ordine de idei, usturoiul și ceapa, pe cât de neprietenoase par, pe atât de importante sunt pentru stimularea circulației sângelui către aparatul reproducător. Aceste două alimente favorizează obținerea și menținerea erecțiilor puternice. Ca ele să fie asociate cu o viață sexuală împlinită, este nevoie să fie consumate săptămânal.

Nici extractele de plante n-ar trebui evitate atunci când vine vorba despre susţinerea funcţionării optime a aparatului reproducător şi îmbunătăţirea performanțelor din dormitor. Brânca Ursului, spre exemplu, sporește fertilitatea la bărbați și are un efect de îmbunătăţire a calităţii spermei. Extractul din această plantă se administrează ca afrodiziac. Este tonic, vasodilatator, expectorant și sedativ. Citește aici despre Brânca Ursului păreri, acest aliat de nădejde pentru bărbați. Semințele acestei plante se pot consuma sub formă de ceai sau în compoziția suplimentelor naturale.

Implementate în stadiile timpurii ale vieții, în special în cazul bărbaților tineri, obiceiurile alimentare sănătoase au un impact semnificativ asupra răspunsului organismului.

Ce te mai poate ajuta în evitarea problemelor de natură sexuală?

Știai că suplimentele naturale pot fi integrate în mod corespunzător în alimentație și pot susține sănătatea sexuală pe termen lung?

Suplimentele naturale pentru potență masculină reprezintă o opțiune non-invazivă și accesibilă pentru bărbații care caută să-și sporească încrederea și să obțină un impuls de energie în dormitor.

Proxel Potent, spre exemplu, este destinat bărbaților care-și doresc menținerea sănătății organelor pelvine și a performanțelor sexuale. Suplimentul se distinge ca fiind un produs care contribuie la sănătatea sexuală generală și la bunăstarea sistemului urogenital. Află aici mai multe despre Proxel Potent preț și detalii de administrare.

Suplimentele naturale sunt create cu scopul de a stimula circulația sângelui, a spori nivelul de testosteron și a favoriza erecția.

În concluzie, prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase, bărbații își pot construi o viață sexuală împlinită.