De ce insala femeile?
1/1986
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Savureaza si tac. Altfel decit barbatii, femeile nu se lauda cu aventurile lor extraconjugale. Studii si sondaje recente au demonstrat ca femeile insala la fel de des ca barbatii. Motivele Sexul joaca un rol important, dar, de obicei, este vorba de mult mai mult.

Cand dragostea isi recunoaste vina
In timp ce barbatii o fac, de regula, pentru a-si confirma virilitatea, femeile vor mai mult decit un orgasm. Totusi, este clar ca adulterul nu ar fi adulter fara sex. Psihologul german, Gisela Runte, autoarea cartii intitulate "Cum insala femeile", afirma ca, dupa ani de trai in comun cu partenerul lor, multe femei nu nu mai sint satisfacute sexual.

In timpul documentarii pentru aceasta carte, a stat de vorba cu zeci de femei care au avut sau au amanti. Multe dintre ele au povestit ca, inainte de a-si insela partenerul de viata, au incercat sa discute cu el despre nevoia lor de mai multa dragoste, atentie si tandrete, dar "strigatul de ajutor" a ramas fara ecou.

Barbatii, pentru ca refuza sa constientizeze problemele cuplului, resimt discutiile de genul acesta ca pe o critica la adresa lor. Sint socati, se simt jigniti sau furiosi. Urmarea a fost ca femeile in cauza au cautat rezolvarea problemei lor in bratele altui barbat. Si implicit in patul lui.

In ciuda aparentelor, romanii nu pun mare pret pe fidelitate. In urma unui sondaj efectuat, la intrebarea :"Care este cea mai importanta conditie pentru ca o casatorie sa fie reusita", marea majoritate considera ca iubirea, increderea, locuinta proprie, sprijinul reciproc si banii conteaza mai mult decit fidelitatea, pentru fericirea conjugala .

Pe linga prejudecata societatii, amantii sint nevoiti sa infrunte un inamic mai periculos: propria constiinta. Spre deosebire de barbati, femeile nu fac parada de "sexul vinovat", ci dimpotriva, incearca sa pastreze secretul cu sfintenie.

De ce insala femeile
Sotul le trateaza ca pe un bun deja cistigat, caruia nu este nevoie sa-i mai acorzi prea multa atentie. Doamnele nu vor doar sex mai bun si mai incitant, vor si ca cineva sa se arate din nou interesat de ceea ce simt, gindesc si cred. Vor sa se simta din nou iubite, admirate, curtate si apreciate.

Din cand in cand, domnilor, ar trebui sa vedeti in doamnele dvs mai mult decit o gospodina satula de spalat vase si carat sacose, o mama obosita sau "raul necesar din casa". Incercati sa o redescoperiti, s-o priviti cu aceeasi ochi cu care ati descoperit-o atunci cand v-ati indragostit nebuneste de ea. Ca atunci cand puteati jura ca nici o femeie nu este la fel de minunata ca aleasa dvs., astfel scutind-o de efortul de a se complica intr-o relatie extraconjugala pentru a-si hrani sufletul si a completa golul pe care dvs, cu sau fara intentie, l-ati provocat.