Barbatii cu voci groase - atractivi pentru aventuri
1/10887
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Femeile se simt atrase de barbatii care au un ton al vocii similar lui Barry White, decat de cei care au o tonalitate a vocii ca David Beckham, se arata intr-un studiu efectuat recent.

Specialistii au descoperit ca barbatii care au voci masculine, joase, sunt considerati mai atractivi decat cei care au tonalitati ridicate, mai ales in sfera femeilor care cauta aventuri de o noapte.

In acelasi timp, s-a constatat ca baietii rai, care au voci baritonale sunt vazuti ca niste barbati care calca mai usor stramb si deci femeile nu ii vad ca pe niste parteneri pentru o relatie serioasa.

Studiul, publicat online in jurnalul Personality and Individual Differences ofera informatii interesante despre evolutia vocii umane si despre procesul de selectie al partenerilor.

"Tonalitatea vocii unei persoane poate afecta perceptia noastra vis-a-vis de acea persoana. Pana acum era neclar de ce femeile prefera vocile barbatilor ce par sa insele mai des.

In urma studiului ne-am dat seama ca acesti barbati sunt atragatori pentru femeile care vor aventuri, deci nu sunt interesate prea mult de fidelitate", a declarat autorul studiului.

Pentru realizarea studiului s-a apelat la ajutorul a 87 de femei care au fost puse sa asculte mai multe tipologii de voci. Ulterior, ele au fost puse sa indice ce tip de voce este supusa infidelitatii.

Apoi, femeile au fost puse sa indice vocile pe care le considera atractive pentru relatii de durata.

"Consecintele infidelitatii sunt puternice, fie ca sunt emotionale sau financiare, iar acest studiu arata faptul ca oamenii si-au dezvoltat un mecanism de protectie pentru a evita partenerii care i-ar putea insela", a adaugat autorul studiului.

Potrivit acestui studiu, atunci cand vorbesc cu partenerul romantic, femeile folosesc tonalitati joase, in timp ce barbatii folosesc tonalitati inalte.