De multe ori aud "nu folosesc prezervativ; nu-mi place, senzatiile nu sunt aceleasi, ma inhiba." Daca mai intreb putin aflu ca aceste persoane (femei si barbati) l-au folosit ocazional si ca au simtit o diferenta clara intre "cu" si "fara".
Alte efecte raportate ale prezervativului ar fi ata nerupta sau rupta doar partial, penetrare mai usoara, mai putin dureroasa, scaderea dispareuniei, inhibarea ejacularii precoce sau prelungirea erectiei.
Prezervativul singur e greu de crezut ca va determina tulburari ale orgasmului la barbat. Daca acestea exista au multiple cauze, prezervativul nefiind una principala. Femeia va simti mai putin diferenta privind obtinerea orgasmului pentru ca la ea stimularea clitorisului e factorul care il declanseaza.
Prezervativul este o metoda de protectie ¬de bariera¬. Precum stiti cu totii, e un strat foarte subtire de latex sau de poliuretan, care imbraca penisul. E evident ca un contact intermediat nu e ca unul direct, de ce sa n-o spunem
Totusi, cand organismul trebuie sa simta ceva va simti. Protejate fiind, mucoasele vaginala si cea a glandului penisului vor deveni mai sensibile, pragul de excitabilitate scade. Este fenomenul de adaptare in urma caruia cei/cele care vor folosi prezervativul in mod constant, vor avea aceleasi senzatii ca cei/cele care nu-l folosesc.
Acest fenomen este constatat fie de barbati ori femei singuri/singure care totdeauna il au ¬la purtator¬, fie de cupluri care s-au obisnuit sa-l utilizeze ca metoda contraceptiva pe termen lung. De altfel, cand respectivele cupluri renunta la prezervativ pentru ca-si doresc un copil, constata ca sexul ¬fara¬ e dificil, poate produce unele senzatii neplacute (usturime, iritatii) si ca au nevoie de o perioada de readaptare.
¬ si ceva de bun simt
Exista persoane, barbati sau femei, care in anumite circumstante au relatii sexuale cu alta persoana decat partenerul de cuplu ori pur si simplu au parteneri multipli. Nici o problema pana aici, viata intima a fiecaruia nu ne priveste. Dar cand tot aceste persoane declara ca nu suporta prezervativul¬ne mai gandim.
Bolile cu transmitere sexuala sunt extrem de raspandite iar unele din ele sunt invalidante sau pot provoca decesul. Mai mult, BTS nu aleg: orice persoana, fie ca stie, fie ca nu stie, poate avea o astfel de infectie. Nu conteaza cum arata, cat de frumos si cu gust se poarta sau cat de spalata este.
In plus, unele infectii cum ar fi cele cu virusurile hepatice B si C si HIV, se pot transmite si pe alte cai (instrumente de intretinere corporala, manichiura, pedichiura, instrumentar medical contaminat, folosirea in comun a unor obiecte de uz intim, etc). Deci si persoanele foarte ¬cuminti¬ (virgine, monogame, cum vreti ¬) pot avea si transmite astfel de infectii.
Fara discutie, indiferent daca esti barbat sau femeie, prezervativul este elementul de protectie, civilizat si de bun simt pe care trebuie sa ti-l oferi tie si partenerului/partenerilor de viata intima.
Adaptarea la prezervativ, ceva neastepta

label Cupluri calendar_month 13 Aug 2015, 00:00 autorenew 13 Aug 2015, 00:00 history_edu www.askmen.ro
Noutati




