askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Volkswagen E-Scooter Concept

Volkswagen E-Scooter Concept

2/24911
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Shanghai 2011 a adus o interesanta surpriza: Volkswagen E-Scooter Concept. Astfel, VW -es astfel se alatura suitei de alti constructori importanti precum BMW (cu Mini Scooter E) sau Mercedes-Benz (cu smart escooter) care produc asemenea concepte.

Desi nu este pentru prima data cand Volkswagen a cedat cele patru roti pentru doar doua, de aceasta data pare ca au evoluat destul de mult. Prima incercare a celor de la VW a reprezentat-o acea bicicleta electrica high-tech Bik.e Concept. (si tot la salonul chinezesc, doar ca in editia de anul trecut).

Fara sa cantarim si bateriile, Volkswagen E-Scooter are o incredibila greutate de doar 20 de kilograme si este propulsat de un motor electric ce are o putere de 350 watt.

Se preconizeaza o viteza maxima de aproape 50 de kilometri la ora si o autonomie de aproximativ 40 de kilometri. Aceste caracteristici vor fi suficiente pentru un trafic urban.

Despre bateria cu care vine putem spune ca poate fi schimbata extrem de usor si este si foarte redusa ca greutate. Ea este de tipul nichel-metal-hibrid.

Pentru acest concept, proiectantii sai au de gand sa aduca foarte multe modificari si upgrade-uri, dintre care una va fi cea de marire a motorului electric de la 350 watt la 700watt si o baterie litiu-ion pentru a genera o autonomie mai mare. Un alt sistem ce va fi adaugat este cel de recuperare a energiei pierdute in momentul franarii sau decelerarii.

Ce este ciudat este faptul ca desi este un concept marca VW, Volkswagen E-Scooter nu poarta emblema VW.

Modelul de serie, care nu va aparea inainte de 2012, se preconizeaza ca va avea un pret de aproape 1.000 USD, dar va oferi o calitate net superioara, precum si unele dotari inedite (un sofisticat computer de bord sau lumini de pozitie cu LED-uri).

Cauta in site