Top 5 cele mai fiabile marci auto in 2023
1/13502
calendar_month 15 Iul 2023, 13:25

Când vrei să cumperi o mașină, fiabilitatea ar trebui să fie principalul criteriu după care să faci selecția. Nu există mașină care să nu se strice niciodată, dar dacă te informezi temeinic înainte să faci o achiziție, vei descoperi că există câteva modele și branduri de autovehicule care și-au demonstrat fiabilitatea de-a lungul timpului.

Vom prezenta un top al celor mai fiabile mașini din 2023, care merită luate în calcul dacă vrei să cumperi o mașină de calitate.

Topul de mai jos se bazează pe studiile anuale de fiabilitate realizate de Consumer Reports în anii trecuți, o organizație americană non-profit de protecție a consumatorilor, dedicată testării produselor și cercetării orientate către consumatori.

1. Toyota

Toyota a primit un scor bun de 72 din 100 pentru fiabilitate, la fel cu Lexus. Cu toate acestea, compania are peste 16 modele, cele mai multe dintre toate mărcile auto, și aproape fiecare model a obținut o fiabilitate peste medie.

Cel mai fiabil model Toyota este Corolla sedan hybrid, care a fost, de asemenea, cel mai fiabil autovehicul din întregul sondaj Consumer Reports.

Toyota folosește componente testate în timp și nu face schimbări majore decât dacă este absolut necesar. Sedanurile și hatchback-urile sunt cele mai fiabile categorii de vehicule, urmate de SUV-uri.

2. Lexus

Lexus este a doua cea mai fiabilă marcă auto, conform sondajului, cu un scor mediu de fiabilitate de 72 de puncte din 100.

Toate modelele Lexus au obținut scoruri peste medie, iar cel mai fiabil model este SUV-ul GX 460, cu un punctaj de 91 de puncte din 100. Lexus folosește componente testate în timp, cu un standard ridicat de calitate a construcției.

3. BMW

Conform sondajului, deși BMW a avut o performanță bună, cu un scor mediu de fiabilitate de 65 de puncte din 100, la egalitate cu Mazda, majoritatea mecanicilor din America de Nord nu ar considera BMW o marcă fiabilă, mai ales pentru deținerea pe termen lung, după perioada de garanție.

Multe dintre modelele BMW au un istoric de probleme cu reparații costisitoare pe măsură ce îmbătrânesc, însă, poți diminua costurile folosind piese de schimb apelând la dezmembrarile BMW.

4. Mazda

Brandul obține un scor mediu de fiabilitate de 65 de puncte din 100. Întreaga gamă de automobile Mazda a obținut rezultate peste medie în cadrul sondajului, iar MX-5 a primit un scor de fiabilitate de 85 de puncte din 100.

Pentru că Mazda fabrică doar câteva motoare și transmisii, acest lucru ajută la îmbunătățirea constantă a fiabilității. Majoritatea componentelor sistemului de propulsie au la bază tehnologia Skyactiv, care și-a dovedit rezistența de-a lungul timpului.

5. Honda

Honda primește un scor mediu de fiabilitate de 62 din 100. Producătorul japonez are o reputație bună în producerea de autovehicule fiabile pentru majoritatea gamei sale de produse. Mașinile Honda sunt recunoscute pentru costurile reduse de întreținere și reparații, având unele dintre cele mai durabile motoare din industrie.De asemenea, Honda are o bună reputație de a proiecta modele hibride fiabile, precum Accord și CR-V. SUV-ul de dimensiuni medii Passport, sedanul Accord și sedanul compact Civic sunt cele mai fiabile modele Honda, potrivit Consumer Reports. Calitatea construcției și rezistența se reflectă în prețul de revânzare ridicat, deoarece aceste mașini rămân foarte căutate și pe piața mașinilor second-hand.

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi o mașină

Atunci când alegi o mașină fiabilă, este important să iei în considerare valoarea de revânzare. O mașină cu o valoare de revânzare ridicată îți va economisi bani pe termen lung. Fiabilitatea, economia de combustibil și caracteristicile de siguranță se numără printre factorii care influențează valoarea de revânzare a unei mașini.

Fiabilitatea nu este singurul factor care trebuie luat în considerare atunci când alegi o mașină. Alți factori, cum ar fi economia de combustibil, caracteristicile de siguranță și confortul, sunt esențiali pentru a asigura o experiență de condus satisfăcătoare. Este esențial să cercetezi și să compari diferite modele de mașini înainte să cumperi.

Chiar dacă este vorba despre un top realizat de americani, majoritatea modelelor se vând și în Europa, iar aceste sfaturi merită luate în considerare dacă vrei să-ți cumperi o mașină fiabilă.

Sursa foto: shutterstock