askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Skoda Auto a fabricat 5.000.000 de autovehicule de la preluarea de catre VW

Skoda Auto a fabricat 5.000.000 de autovehicule de la preluarea de catre VW

2/24786
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Skoda Auto a fabricat 5.000.000 de autovehicule din 1991 cand compania a fost preluata de grupul Volkswagen. Autovehiculul cu numarul 5.000.000 iesit recent de pe linia de productie de la uzina din Mlad Boleslav este un model Skoda Octavia Ambiente, propulsat de un motor pe benzina 1.6 litri 75 CP.ᅡ Autovehiculul aniversar de culoare beige Sahara metalizat a fost donat de compania Skoda Auto serviciului medical din orasul Mlad Boleslav, care asigura asistenta medicala pentru aproximativ 700 batrani si persoane cu handicap din Regiunea Centrala a Boemiei. ᅡ
Volkswagen Group a preluat uzina de motoare Skoda din Cehia in aprilie 1991. La acel moment, compania fabrica anual aproximativ 170.000 de unitati din unicul model, Favorit. Un prim rezultat al colaborarii a fost unul dintre cele mai de succes modele din istoria de pana atunci a marcii - Skoda Felicia, care a inregistrat o cifra record de 1.420.441 de unitati vandute pana la sistarea productiei in anul 2001.
Skoda Octavia a fost primul model care a beneficiat de strategia modulelor si tehnologilor comune, prezente pe celelalte modele fabricate in cadrul Volkswagen Group. Pentru productia acestui model s-a construit o noua uzina de asamblare in Mlad Boleslav in 1996, considerata si la ora actuala una dintre cele mai moderne fabrici din Europa. Concomitent, Skoda Octavia a devenit simbolul unei regenerari complete a intregii companii, reprezentand inceputul unui nou drum in pozitionarea marcii.

Pentru complexul proces de productie a celui mai mare modelᅡ Skodaᅡ- limuzina de lux Superbᅡ- s-a construit o uzina complet noua la Kvasiny, in 2001.
Pe parcursul a mai mult de 14 ani de colaborare intre compania Skoda Auto si Volkswagen Group, toate zonele de productie, incluzand productia de agregate si uzina de asamblare, au fost echipate cu cele mai avansate tehnologii si modernizate la cele mai competitive ᅡstandarde. Un numar maxim de autovehicule Skoda, 3.756.148 de unitati, a iesit de pe linia de productie a uzinei principale de la Mlad Boleslav de la preluarea de catre Volkswagen Group in 1991. Astazi, productia si asamblarea modelelor Fabia si Octavia precum si productia de motoare si cutii de viteze proiectate nu numai pentru autovehiculeleᅡ Skoda dar si pentru alte marci ale grupului, se desfasoara in Mlad Boleslav. Uzina de asamblare Vrchlab, specializata in productia modelului Octavia Tour si a versiunilor speciale ale modelului Octavia (modelul RS si versiunea cu tractiune integrala - Estate 4x4) a fabricat 727.046 de autovehicule in aceasta perioada. Uzina sora din Kvasiny, unde se desfasoara la ora actuala asamblarea modelului Superb si unde productia noii game de modele, Skoda Roomster, este pe punctul de a fi lansata, a fabricat un numar total de 389.697 de autovehicule de la preluarea de catre Volkswagen.ᅡᅡ

Autovehiculul aniversar cu numarul 5.000.000 este un model Skoda Octavia de ultima generatie, lansat in premiera pe piata in primavara anului 2004. Au urmat versiunile Octavia Estate si Octavia Estate 4x4 in toamna anului 2004, in timp ce familia acestui model a fost completata in acest an de un autovehicul de familie, Skoda Octavia RS si Skoda Octavia Estate RS. Popularitatea modelului Octavia a fost confirmata de vanzari, tehnologia avansata fiind la randu-i recunoscuta de experti.
Noua generatie de Skoda Octavia a fost desemnata masina anului 2005, nu numai in Republica Ceha, ci si in Finlanda, Marea Britanie, Lituania, Bulgaria si Serbia si Muntenegru. Skoda Octavia a castigat si prestigioasele premii 'Golden Wheel' si 'Auto Trophy', prestigiosul titlu 'The Most Beautiful Car in the World' in Italia si distinctiaᅡ 'Most Beautiful Car of the Year 2005' in Republica Ceha.
In acest an, compania Skoda aniverseaza 100 de ani de la fabricarea primului autovehicul si 110 ani de la inceputul productiei de mijloace de transport din Mlad Boleslav. La ora actuala, autovehiculele Skoda se vand pe 85 de piete din intreaga lume si se asteapta ca productia totala a companiei Skoda Auto sa atinga in acest an un nivel record de 491.000 de unitati din modelele Skoda Fabia, Octavia Tour, Octavia si Superb.Cauta in site