askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Scuterul castiga teren la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Scuterul castiga teren la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

2/24909
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Scuterul si-a castigat, de-a lungul timpului, o multime de simpatizanti care nu l-ar da nici in ruptul capului pe o masina, iar prezentarea ultimului model de la BMW, la Salonul Auto de la Frankfurt 2011 este o veste imbucuratoare.

Pana acum, BMW era cunoscut pentru modelele sale de automobile si motociclete, mai putin pentru scutere, insa numarul mare al celor care asteptau acest debut i-a asigurat popularitatea inca de la inceput. Este vorba despre BMW Motorrad Concept E, care vine cu un design futurist si un gabarit redus, ceea ce-l face potrivit si pentru femei.

BMW Motorrad Concept E este un scuter 100% electric, fara emisii de gaze, creat pentru a se apropia de performanta unei motociclete. Conceptul de 60 de volti, cu baterii litiu-ion, te duce pana la distante de 100 de kilometri parcuse in conditii optime si poate fi reincarcat complet in numai trei ore.

Designul aerodinamic, amintind foarte bine de alte modele din familia BMW, are doua semnalizatoare verde neon pe parti, cu siglele BMW. Oglinzile traditionale nu mai exista si au fost inlocuite de doua mini-camere video, plasate pe stopul din spate, care proiecteaza imaginea pe doua LCD-uri pe care le poti vizualiza foarte usor in zona de bord. Cele doua LCD-uri iti prezinta si informatii esentiale despre scuter cum ar fi starea bateriei, dar si alte date care iti vor fi de folos la drum lung.

De fapt, intreg tabloul de bord al scuterului este simplificat, iar butoanele cu functiile principale de control sunt plasate pe manete, astfel incat poti avea acces foarte usor la ele. Acest eco-scuter simpatic de doua locuri mai are un parbriz de mari dimensiuni, carene in forma de bumerang si un motor electric puternic plasat sub sa.

Desi pare, BMW Motorrad Concept E prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2011 nu e doar un exercitiu de stil, el putandu-se transforma intr-un model de serie, iar oficialii BMW au anuntat ca, la sfarsitul lui 2011, vor mai lansa doua maxi-scutere, care vor prelua foarte multe elemente estetice ale BMW Motorrad Concept E.

Cauta in site