askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Prin 31 de tari europene cu mai putin de 1.000 euro

Prin 31 de tari europene cu mai putin de 1.000 euro

2/24774
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Skoda Fabia propulsata de noul motor TDI intr-un test de economie de peste 18.000 km
"Campionul mondial al sofatului economic", Gerhard Plattner a pornit azi in urma cu 10 zile din Hamburg, la volanul unei Skoda Fabia 1.4 TDI, intr-un circuit ce va cuprinde 31 de tari de pe teritoriul Europei si se va intinde pe distanta a 18.000 kilometri. Pentru tot acest test de anduranta, el va avea la dispozitie doar 1.000 euro pentru a alimenta cu motorina. Obiectivul este de a reveni acasa cu o parte din suma alocata pentru carburant.

Cat de mult se poate merge cu doar 1.000 euro pentru combustibil Este o intrebare la care Gerhard Plattner, un sofer recunoscut pentru stilul economic de a conduce, va raspunde in urmatoarele saptamani. Avand la dispozitie o pusculita plina cu 1.000 de monede cu valoarea unitara de un euro, el va incerca sa parcurga, in patru saptamani, un traseu ce a avut punctul de pornire in Hamburg. Skoda Fabia pe care o va avea la dispozitie va fi echipata cu pneuri de iarna, tinand cont de perioada tarzie din an in care va avea loc circuitul. Cauciucurile vor spori gradul de securitate, dar si consumul de carburant. "In aceasta perioada, folosirea unor cauciucuri de vara - mai economice din punct de vedere al consumului de motorina - ar insemna o siguranta mai mica din cauza temperaturilor joase", a comentat expertul in condusul economic. Plattner va parcurge mai multe mii de kilometri pe zapada si pe gheata, asa cum va fi in cazul tarilor nordice. Totodata, Plattner este convins ca va economisi ceva bani din cei 1.000 euro.

Pentru turneul celor 1.000 euro, Plattner a optat pentru Skoda Fabia TDI hatchback propulsata de noul motor cu trei cilindri ce dezvolta 70 cai-putere si atinge un consum mediu de 4,7 litri/ 100 kilometri. Programul va fi extrem de aglomerat, pentru ca in mai multe tari europene vor fi organizate diferite evenimente locale. "Nu va fi timp care sa fie irosit", adauga specilistul turneelor pe distante mari, care si-a propus o viteza medie de peste 80 km/h. "Nu acesta va fi telul turneului. Mai mult decat atat, vrem sa demonstram ca se poate conduce o Skoda Fabia TDI chiar si in conditii meteo nefavorabile, astfel incat sa se poate mentine si chiar scadea sub un consum mediu de 4,7 litri/ 100 kilometri." El va trebui sa atinga acesti parametri pentru ca pretul mediu european al motorinei este de 1,20 euro/ litru, iar cei 1.000 euro nu-i vor fi suficienti pentru a incheia traseul ce va incepe si se va termina la Hamburg.

De la Hamburg, traseul il va duce pe Gerhard Plattner prin Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Austria, Slovenia, Croatia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia, Italia, San Marino, Liechtenstein, Elvetia, Monaco, Franta, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Olanda, dupa care va reveni la punctul de plecare, Hamburg (Germania).

Cauta in site