askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Masinile viitorului: Top 6 cele mai spectaculoase masini (GALERIE FOTO)

Masinile viitorului: Top 6 cele mai spectaculoase masini (GALERIE FOTO)

2/24061
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Masinile viitorului au fost intotdeauna una dintre cele mai mari atractii ale saloanelor auto. Iti propunem sase dintre cele mai reusite modele care vin cu lucruri inovatoare in materie de design si performante, dar si la capitolul grija fata de mediu.

1. Bentley Senses

Conceptul: Este o masina concept futurista care imbina perfect ingineria genetica, biotehnologia si inteligenta artificiala.

Designerul: Arturo Peralta

Masina: Este o masina atat de evoluata, incat recunoaste nevoile, emotiile si sentimentele soferului care o conduce, fara sa aiba nevoie de asistenta externa.

2. Pivo 2

Conceptul: O masina concept electrica extrem de avansata

Designerul: Nissan Motor Co.

Masina: Pivo 2 este un vehicul 100% electric, care beneficiaza de o cabina sub forma unei bule. Cabina permite o rotatie de 360 de grade. In schimb, rotile se pot roti la 90 de grade, vehiculul capatand in acest fel un plus de mobilitate.

3. Nereus

Conceptul: O masina a viitorului dotat cu aripi

Designerul: Ceri Yorath

Masina: Nereus poate sa-si schimbe culoare, forma, dinamica, in functie de necesitatile soferului: vehicul sport sau o masina eleganta.

4. Energya

Conceptul: O masina electrica usoara, pe trei roti

Designerul: Higgins-Aube Inc

Masina: Energya are alura unei masini de curse. Are un motor de 200 cai putere si cantareste 350 de kilograme. Usile permit un acces rapid la bord si ofera protectie sporita in cazul unui impact lateral. Bolidul este proiectat sa atinga 100 km/h in patru secunde.

5. Aston Martin DBGT

Conceptul: Un vehicul cu zero emisii de dioxid de carbon

Designerul: Brendan Woolsey

Masina: Aceasta masina a viitorului are cam tot ce ti-ai dori. Motorul de 6 litri V12 te ajuta sa ajungi la suta kilometri pe ora in 4,3 secunde. In locul combustibilului traditional, Aston Martin DBGT foloseste apa.

6. Bimotrik

Conceptul: O masina-tricicleta care functioneaza cu combustibili bio.

Designerul: Jonathan Mahieddine

Masina: Este o combinatie inspirata intre o bicicleta si o masina cu usi in forma de aripi. Combustibilul masinii rezulta din hidrogen si electricitate, care sunt produse de o bacterie existenta in apa cu impuritati.